lørdag, august 18, 2007

Urettferdighet er verdens lønn

Eller var det utakk? Urett er uansett rimelig godt institusjonalisert. Har foreldrene dine saltet ned ulovlige formuer i utlandet, gir staten amnesti. Med andre ord, økonomisk kriminalitet premieres - bare det er snakk om nok penger. Skylder sosialklienten tusen kroner - kommer namsmannen sporenstreks.

Er du uskyldig dømt i grove forbrytelser, blir du aldri renvasket. Selv om politiet får nye opplysninger i saken. Kampen blir uansett ens egen mot systemet - om ikke en eller annen PR kåt politiker fatter interesse da. Uansett - prisen for absolutt inkompetanse i systemet blir båret av den enkelte.

Pisser du på ambulansesjåfører på grunn av hodeskade, blir du forlatt. Ikke tråkk på plenen eller kast papir på bakken heller. Lovbrytere er tydeligvis diskvalifisert fra å få hjelp. Sannsynligvis skal en heller ikke blø på helsepersonell lenger. Det er jo kriminellt med all denne hepatitten og hiv'en som finnes idag. Har du mørk hud blir det sannsynligvis oppfattet som kriminellt i seg selv.

Blir du ufør eller syk i dette samfunnet, blir du uglesett - og må også ta kampen opp alene. Mens folk flest er så gjennomsubsidierte når det gjelder barnehageplass eller kontantstøtte eller SFO og så videre at ingen ugleser det. De er de små som skal hamres - uansett hvor det jamres.

Det er liksom tryggest det - tenkte trollet.

2 kommentarer:

Vox populi sa...

Vi er alle like for loven, men noen er alltid likere enn andre.

Helge Samuelsen sa...

Ja, det er sikkert!