mandag, august 20, 2007

Ditlev sutrer

Oslos ordfører sutrer over at han er utsatt for en svertekampanje fra sine tidligere svigersønner.

Og det er sikkert helt korrekt. Det var nok ikke med tanke på Per Ditlev Simonsens ve og vel at disse opplysningene ble lekket. I disse kretsene blir tydeligvis ikke kriminalitet ansett som galt per se - men kunnskap blir i aller høyeste grad brukt som maktmiddel.

Fakta er fremdeles: Her er det skattesvik i en størrelsesorden som ville knekket økonomien totalt for folk flest om de hadde blitt tatt for det. At Ditlevene ser seg hevet over samfunnet og mener de fortjener nye biler og anneks på hytta og så videre er irrelevant. Like irrelevant som hvorfor eller hvordan opplysningene kom på banen.

Per Ditlev-Simonsen og datteren Cecilie er kriminelle. Det dreier seg om skatteunndragelse i form av arveavgift og formueskatt. At saken er foreldet eller at saken kom frem som ledd i en svertekampanje forandrer ikke på det faktum. Like lite - eller i virkeligheten i mindre grad - som andre kriminelle kan bortforklare seg i forhold til lovbrudd, kan Ditlev-Simonsen bortforklare dette. Han burde visst bedre. Bortforklaringene er patetiske.

Hvis dette går igjennom systemet uten en smekk på fingeren, så får vi en underlig presedens i Norge. Egoisme og grådighet gir frikort for kriminalitet?

2 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Fyren er jo faktisk forurettet. Makan.

Men på en bakvendt måte har ahn jo "rett" til å være det også. Alle vennene hans hsr sluppet unna med lignende ting.

Helge Samuelsen sa...

Ja, det er jo det som er så surt :O)

"Alle" i det miljøet har jo en "tante" i Sveits.