onsdag, august 22, 2007

Enoksen må være syk

Inkompetanse er farlig, særlig når den finnes hos de som skal styre landet. Odd Roger Enoksen, du husker han med så stor bilinteresse at han mente han kunne bruke våre skattepenger til å kjøpe seg en skikkelig versting SUV?...Ja, nettopp, han ja. Odd Roger har kommet opp med en ny teori om hvordan vi skal ordne energiproblemet i AS Norge.

Vi kan unngå å ha på vaskemaskinen og tørketrommelen på en gang. Jo det er helt sant. Ja, jeg antar han er syk i tillegg til å være inkompetent.

En gang hadde vi politikere med visjoner - med ønske om å bygge landet til beste for innbyggerne. Nå har vi politikere som prøver å tyne oss som best de kan. Kraftmafiaen ser ut til å styre landet. For ved å unngå ny kraftproduksjon kan de kontrollere strøm-markedet, og hevde at alt er helt som det skal være når kraftprisen går opp selv om vannmagasinene er breddfulle.

Milliardene ruller inn til stat og kommune. Mens næringslivet flagger ut, og pensjonister fryser om vintrene.

Tilbake til Enoksen. Han tror virkelig at med en jevn stigning i antall mennesker her i landet så kan vi unngå ny kraftutbygging. Logikken kan lett overføres til barnehagemarkedet, som politikerne flest er så ivrige på. Ved å ikke ha alle barn i barnehagene samtidig, kan vi unngå å måtte bygge nye barnehager, selv om folketallet stiger. Logisk. Men selvsagt umulig, fordi det er ikke folk flest som bestemmer når de skal på arbeid. Like sikkert er det at toppene i strømforbruket er styrt av rutinene i samfunnet. Og det vet Enoksen godt.

Enoksen vil ha et samfunn der kraftselskapene kontrollerer ditt strømforbruk time for time. Vi blir energislaver. Opplegget skal koste 5 milliarder. Og det betaler selvsagt du - gjennom økt nettleie. Målet er å spare strøm - middelet er selvsagt høyere priser.

Aksepterer vi slik politikk er det flere enn Enoksen som er syke!

Tillegg: Med et Høyre som stadig skyter seg i foten ved å vise at de faktisk er høyrefolk med god gammel Høyremoral, og rødgrønne som bare er røde og som bare har en type strategi - skattlegg - skattlegg - skattlegg, er det snart duket for Frp i regjering.

Det burde skremme noen og enhver.

Ingen kommentarer: