mandag, august 20, 2007

Hydro-kulturen fosser videre

- "Vi anser dette som en privat skiftesak som er Hydro uvedkommende. Denne saken får ingen konsekvenser for hennes stilling i Hydro", sier personaldirektør Anne Harris om skattesnusket til Cecilie Ditlev-Simonsen.

Selvsagt dreier slikt seg bare om smuler, noen få millioner kanskje - og moral er et ukjent ord på de kanter. Cecilie Ditlev-Simonsen er med andre ord overkvalifisert i Hydro-systemet.

Privat skiftesak? Lever de i en annen virkelighet? (ja, selvsagt) Dette er ingen skiftesak - selv om kontoen i Sveits ble avslørt gjennom en skiftesak. Dette er grovt skattesvik.

Greit at Hydro kan leve med det...men de behøver jo ikke avsløre sin forkvaklede moral så inn i hampen åpenlyst?

Moralen er uansett - kan du snike på skatten - gjør det. Det er visstnok helt ok i egolandet. Bare pass på at du ikke er drosjesjåfør eller liknende - da kommer Staten og vil ha sitt - det er ikke beløpet det er snakk om. Det er ikke metoden. Det er klasseskillet.

Noen skal være undertrykte, og noen skal undertrykke. Kan illusjonen om systemets ufeilbarlighet ennå overleve? Sannheten er at vi lever under økonomisk apartheid.

Ingen kommentarer: