tirsdag, august 21, 2007

Har Ditlev gått fra sans og samling?

Per Ditlev-Simonsen har tørna. Det finnes ingen annen forklaring. Han kjører både seg selv og Høyre ut på viddene i verste gjørmesesongen - og det uten firehjulstrekk.

Hvor er rådgiverne? Hvor er vettet?

Ved å prosedere på at han er så skammelig urettferdig behandlet ved å ha blitt tystet på, presterer han å kommunisere at skattesnyteriet ikke er alvorlig - men at det kom frem i dagen - se DET er alvorlig.

Ved å true tysterne med rettsak og advokat signaliserer han den harde linje. Noen argumenter for at ikke samme strategi skal brukes andre veien? En kommer langt med ydmykhet når en har feilet, som regel kortere når feilen kontinueres i et edderkoppspinn av krangel og motangrep.

Verden er relativt uinteressert i hvem Cecilie har seg med og hvem hun skiller seg fra og hvordan de krangler om penger. Verden er relativt uinteressert etter de første femten minuttene selv om snobbene krangler om skilsmisseoppgjør så filla fyker og bruker under bordet triks og kommuniserer at de kanskje skal snakke om konti i Sveits. Verden er litt mer interessert i om personer i stillinger som krever respekt og tillit har den integritet som tillater å gi dem respekt og tillit.

Her er det jo så til de grader bevist at så ikke er tilfelle.

La gå at alle kan gjøre en feil. Det er derfor vi har et lovverk som definerer eventuelle reaksjoner på disse feilene. Vi har til og med ett lovverk som skiller mellom premeditasjon eller ikke. Og - kom an, Ditlev, SÅ rik er du ikke at du glemmer noen millioner her og der...

Her kan en tjene på å legge kortene på bordet uten tenners gnissel og misforstått indignasjon. Gjort er hjort og elg er elg. Utenfor gutteklubben grei har en ikke alltid ryggdekning. Verden er hard, men slik er det nå engang.

Tilgivelse fordrer anger - her angres det mest på at lovbrudd kommer for en dag.

Har Høyre tenkt å sabotere seg selv? Eller har Ditlev gått fra sans og samling?

10 kommentarer:

Vox populi sa...

Borgermester Herman Friele har en ufrivillig karakteristikk av Diffen:

"– Har du selv utenlandske bankkonti?

– Det er et platt spørsmål, men jeg skjønner at du spør. Jeg ville vært passe dum om jeg gikk inn i politikken og hadde det. Svaret er nei."

Intervjuet med Friele var ment som støtte til Diffen, men jeg er litt usikker på om det ble det.

Laila sa...

"Og - kom an, Ditlev, SÅ rik er du ikke at du glemmer noen millioner her og der..."

Nei, og for det andre: Hvis pengeunndragelsen bare var en "feil" (ref. alle gjør feil), hadde han ikke betraktet det som en trussel at opplysningen kunne komme ut.
;-)

Helge Samuelsen sa...

Vox,

Priceless...som de sier :O)

Innerst inne synes jeg synd på Diffen, men må ta meg i det - fordi jeg er tilhenger for likhet for loven.

Laila,

Så absolutt. Det er uansett slik at samfunnets regelverk skjelden aksepterer "feil" uansett. Setter man bilen fra seg "feil" sted, risikerer man bot. Og å prosedere på at "alle kan gjøre feil" blir nok ikke godtatt :O)

Laila sa...

Vel, når saken er foreldet, er det jo ingen grunn til å frykte at en "feil" kommer ut. Det får ingen rettsvirkninger lengre. Så hvorfor anså han det likevel som en trussel? Jeg ser bare ett mulig svar: Han innså selv at det ikke var snakk om en "feil" men om en forbrytelse.

Helge Samuelsen sa...

Laila,

Ja det er jo helt korrekt. Skatteunndragelse ER en forbrytelse, og bare det å ha skjulte konti er jo faktisk forbudt i seg selv, uavhengig av hvilke beløp som står inne på dem.

Jeg tror alikevel at årsaken til hemmeligholdelsen har vært redsel for å miste omdømme. Det er jo en stor trussel for en ordfører.

Og alikevel tror jeg folk flest hadde akseptert saken hvis Ditlev-Simonsen selv hadde bragt den på banen. Det er jo slik at det faktisk gis amnesti hvis en selv oppgir slike skjulte formuer!!!

Jeg tror desverre en ikke kan konkludere med annet enn at her har familien Ditlev-Simonsen sett det som opportunt å holde denne formuen skjult, for ikke å belyse det faktum at familien faktisk VAR involvert i slikt snusk.

En kan ikke se bort ifra at grådighet også spillte en rolle. 300 000 ekstra (som skatten ville vært på) er jo greit å ha.

Amos Keppler sa...

Man kan bare håpe at Per Ditlev har gått fra sans og samling. Da blir underholdningsverdien bare større.


Han bør plukke snegler... den snylteren.

Helge Samuelsen sa...

Hele Høyre kan få lov å plukke snegler - med den umoralske holdning toppene der har vist i denne saken!

Amos Keppler sa...

Og i utallige andre, langt verre saker.

Dette er en viktig sak, nettopp fordi det er så utbredt i de miljøene.

Helge Samuelsen sa...

Det er en viktig sak - kanskje også fordi det setter fokus på det noen har visst og andre har ant...

Rettferdighet er en illusjon.

Amos Keppler sa...

Lover og regler er laget av to hovedgrunner: For å holde styr på sauene og for å ta rebellene.

De gjelder ikke for de gruppene som har lsget dem.