fredag, august 03, 2007

Parkeringsvakter får betalt etter antall bøter


Parkeringsovertredelser er strengt tatt noe en burde håpe at ikke forekom. I en perfekt verden var alle lovlydige og husket å putte på nok penger på parkometeret. I en perfekt verden burde vi derfor være fornøyd hvis vi hadde lite bruk for parkeringsvakter.

Det er derfor ulogisk at parkeringsvakter får utbetalt provisjonslønn. Ulempen er jo også at de får et stort incitament til å være litt mer iherdige i sin tjeneste enn godt er.

Men det er jo det vi lever av her i Norge. Påbud og bøter. Ingen pardong. Ikke noe mildt samfunn her, der vi smiler til hverandre og tar en bayer på bryggekanten - nei nådeløst er stikkordet.

2 kommentarer:

genese sa...

Hehe. Og jeg har vært utsatt for en slik parkeringsvakt for ikke lenge siden. Hele boten var oppspinn, selskapet ville ikke gi seg tross at jeg sendte en klage, de truet med rettslig inndrivelse. Det de ikke visste, var at jeg hadde bilder i bakhånd (takk for kameramobilen), som faktisk kunne bevise at jeg hadde rett. Etter å ha ertet dem litt, og blitt litt truet, sendet jeg over bildene. Saken ble frafalt, og kanskje fikk en parkeringsvakt litt mindre provisjon?

Helge Samuelsen sa...

Bra du slapp å betale :O)

Ja, her må en altså følge med! Uavhengig av type "lovhåndhevelse" er det sykt at incentivet blir å "ta" mest mulig mennesker. Selv parkeringsvakter har en myndighet som de på samfunnets vegne håndhever. Og slikt må være hevet over enhver tvil angående vikarierende motiver.

Lurer på om overvåkingskameraene som er blitt så populære kan brukes også av sivile borgere til eventuellt å bekrefte sin uskyld?

Tipper ikke det...