torsdag, august 30, 2007

Oslo for dyr å bo i...

...for arbeidere.

Dette problemet eksisterer i større og mindre grad også i andre storbyer, og illustrerer den totale mangel på logisk tenkning og byplanlegging som våre såkalte folkevalgte disker opp med. Samtidig illustrerer det også den totale dobbeltmoral.

Fra politisk hold manes det til ettertanke i forhold til boliglån - som i realiteten betyr at folk bør flytte ut av byene!

Fra politisk hold manes det til mindre trafikk - som i realiteten betyr at folk bør bo nær sine arbeidsplasser - også i byene!

Fra politisk hold menes det at verden skal detaljstyres med reguleringsplaner, kvalitetssikring og absolutt kontroll - i realiteten skaper denne kontrollen tydeligvis mer problemer enn den løser.

Jeg synes folk flest skal kreve mer i lønn for å bo i byer - langt mer. Om byene da i virkeligheten utkonkurrerer seg selv er jo dette da ikke annet enn et uttrykk for frie markedskrefter og fri konkurranse.

Store kostnader, stor trafikk, luftforurensing stress og jag...byene bør absolutt kompensere for dette. Det er ikke menneskene som er problemet, slik vi ofte får høre av samfunnstoppene - det er systemet. La prisen for alt dette bli mer reell.

Systemet er overbelastet og økonomien i oljekrise uansett. Det er likegodt å avslutte galskapen med en liten lønnsfest!

Ingen kommentarer: