fredag, august 24, 2007

Dårlig håndtverk fra Norges Televisjon


I utrolig grad er hele det nye bakkenettet sauset til av dårlig planlegging og manglende serviceinstilling.

Jeg antar det er det en får ved å gi bort et monopol til aktører som overtar en allerede stor kundemasse. Intet ansvar og lite planlegging utover det å kunne tjene penger.

At det opereres med mastehøyde som ikke er standard (ikke tillatt) i Norge kom som en overaskelse på alle. Hjemmelekser er ikke noe overbetalte konsernstrateger gjør. Og de er visstnok for kjipe til å leie inn kompetente folk også. Men Norges Televisjon forsikrer at det kun går ut over et lite mindretall, så da er det greit. Mindretall kan alltid ofres.

At de opererer med en konsesjon som gir dem særrettigheter - rene "licence to print money" - skal visstnok ikke gi spesiellt ansvar for noe. Det blir uansett bra for dem som får det inn, loves det. Og vi tror gjerne på det.

Og hva er det med disse boksene? Det finnes da tv på markedet som kan ta inn signalene direkte - det er slik resten av verden gjør det - hvorfor ble ikke det opplyst i utgangspunktet? Det er nærmest en ettertanke. Nå snakkes det også om nærmest kaos når den enkelte kommune skal håndtere overgangen. Hvem har planlagt dette? Hvis det i det hele tatt er planlagt?

Her går myndighetene ut og ber folk slå av lyset på do, men lar det innføres et system som krever ennå en ny elektronisk boks som skal finnes i mange hundretusen hjem. Helt til boksen blir skiftet ut med digitale tv med innebygd dekoder om få år slik at boksene kan gå på dynga og kansellere ut ti års melkekartongbretting eller vel så det.

:O)

Jo, jeg er egentlig mest imponert over hvor lite gjennomtenkt dette er.

Det neste som står for tur er re-monopoliseringen av radioen. Det er kanskje for mye konkurranse av nærradioer på FM-båndet? "Ny"-gammel teknologi - DAB - er på vei inn for å tette den lekkasjen.

Norge fortsetter å gå foran alle andre i statsmonopolisering. Det er jo godt vi er gode i noe.

Og løsningene? Kommunikasjonsdirektør Anne Karin Augland i Norges Televisjon satser på at andre løser problemene for dem. -Jeg kan ikke se at en enkeltstående kommune kan sette seg mot tv-dekning, sier hun.

Og det er jo glitrende kommunisert. Vi lager problemene - dere løser dem.

6 kommentarer:

Arve sa...

Det digitale bakkenettet ble innført i følge Giske, for å sikre det NOrske folk! Se hva jeg skriver nå: Det Digitale bakenettet skal sikre hele Norges befolkning GRATIS TV! For sikkerhetskyld så har de valgt et annet system enn SVerige slik at vi ikke kan kjøpe en gratis dekoder til halve prisen der borte! Det er lov å le litt av disse fantastiske politikerne våre! hva koster 2 ekstra bokser til 200 000 husstander i strøm? Det hadde vært kjekt å vite! LOL!

Helge Samuelsen sa...

Hehe.. Ja, det er dette som kalles god business - presse et apparat som ingen visste de behøvde inn i de tusen hjem :O)

Knut Stian Olsen sa...

enig, les forøvrig hva jeg skrev om denne idiotboksen 12.juni

http://minmening.net/blogg/?p=91

Mvh
Min Mening

Helge Samuelsen sa...

Knut Stian,

Leste innlegget ditt, og anbefaler andre til å følge linken.

Anonym sa...

Hallo Helge. Trude her. Vil bare si at jeg ikke synes noe om at du viser halvnakne kvinner i bloggen din.

Helge Samuelsen sa...

Trude, det er Norges Televisjon som er ansvarlige for programtilbudet :O)