fredag, juli 20, 2007

Abid Raja tar ansvar

...for innvandrerbarna. De skal tvinges i barnehage.

Vi ser vi lever i Norge - fordi demokratiet her er basert på tvang.

Riktignok er det selvsagt et problem for samfunnet at unger ikke snakker norsk. Et enda større problem er det at foreldrene ikke snakker norsk. Hvordan kan en integrere unger hvis ikke foreldrene tar sin del av ansvaret?

Når en slår seg ned i et annerledes talende land burde det være en regel at man tilpasser seg det landet - om ikke annet så ved at man lærer seg språket, og passer på at barna blir integrert i den grad at de kan fungere i samfunnet. Alt annet er omsorgsvikt.

Men løsningen? Tvang? Og hvis innvandrerbarn skal tvinges i barnehage, bør ikke alle barn det? Skal en ha mer særregler? Skal vi dele lovverket i to - et for etniske nordmenn og et for andre? Og skal samfunnet overta ansvaret for barn uavhengig av foreldrenes ønsker?

Og skal vi i det hele tatt gidde å høre på politikere som ikke har annet i verktøykassen sin enn tvang?

2 kommentarer:

Theo sa...

Ja, Venstremannen Abid Rajas utspill var pussig. Spesielt når man kontrasterer det med hva han uttalte til Klassekampen 19.juli, under I Solveggen-spalten. Der begrunnet han valget av Venstre som sitt parti slik:
- Dessuten setter jeg pris på at Venstre ikke vil ha særregler for innvandrere [...]

Det heter jo at der to Venstremenn møtes finnes det tre meninger, men to motstridende prinsipielle standpunkt i én mann er vel litt spesielt.

Helge Samuelsen sa...

Theo,

Takk for inspillet - jeg hadde ikke lest dette i Klassekampen.

Hvis vi tenker oss om passer jo Raja godt inn i venstre, da - det blir jo et minimum av tre meninger der han møter andre venstremenn :O)