lørdag, desember 19, 2009

Obama leder an

- Hvis USA leder an i utviklingen av ren energi, vil vi oppleve økonomisk vekst og få folk i arbeid igjen, og vi vil overlate en sterkere og tryggere økonomi til våre barn.

Sa Obama. Og det er jo poenget. Energikrisen kommer jo før eller senere uansett hva som skjer med klimaet, og de land som står rustet til å møte den situasjonen vil grisebanke alle andre land økonomisk når fossilenergi når skyhøye priser en gang i en ikke altfor fjern fremtid. Norge risikerer jo å bli grisebanket uansett i det øyeblikk vi enten er tomme for olje og gass, eller at ingen ønsker eller kan betale for seg.

Som et testamente til vår arts manglende evne til å tenke langsiktig og handle fornuftsbasert vil det nok være langt mer sannsynlig at tanker om å møte økonomiske kriser mer effektivt vil spore an til handling enn en klimakrise med potensiale til å drepe millioner. Noe som er en indikator på hvem som i virkeligheten styrer samfunnet - de med pengene. Uheldigvis tror jeg vi må anta at klimaproblemene vil komme med full tyngde uansett, fordi togradersmålet nå er rene feberfantasier fra politikere som rett og slett lever i en alternativ virkelighet. Du vet den vireligheten som man bruker når man forteller hva man tror velgerne vil høre, ikke hva man skal gjøre. Sannsynligheten for at vår sivilisasjon og vårt økonomiske system vil overleve på sikt er derfor minimal.

Men det er kanskje like godt.

PS: Klimaskeptikernes viktigste argument - at hele problemstillingen skyldes at verdens ledere ønsker å bruke klima som et argument for å presse igjennom en ny verdensorden har nå falt i grus. Ingen konspirasjon fantes - for ingen enighet fantes.

På den annen side vil nok dette nå i kjent stil inkorporeres i konspirasjonen...

Ingen kommentarer: