tirsdag, desember 22, 2009

Hva venter Jens på?

Stoltenberg uttalte under klimamøtet i København:

- En utfordring er at industrilandene må påta seg større forpliktelser. Det har de ikke vært villige til så langt.

Nå er det jo slik at Norge har økt sine utslipp til tross for at vi har snakket om å overoppfylle Kyoto forpliktelsene. Sannheten er jo at Norge er den største sinken av alle. Nå er tiden inne for unilaterale tiltak.

Det vil si, det hadde vært tiden for slike tiltak hvis Ap hadde ment et ord av det de har lovet.

Det gjør de jo ikke. Det er ganske så tydelig.

Og det er det tragiske. Løgn og bedrag er agendaen på Stortinget. Politikerforakten burde - for å speile faktiske forhold - være universell og absolutt.

Men så lenge flertallet håper på mer særfordeler drysset fra sekken av felles midler, er det vel ikke så nøye. Demokratiet er degenerert til et samfunn basert på og avhengig av statlig gunst. Og det garanterer absolutt katastrofal samfunnsøkonomi og feilaktig allokering av ressurser. En økonomi allerede langt over kanten av stupet.

5 kommentarer:

Fred Rune Rahm sa...

Norge gjør ikke noe? Det gjør vi vel? Vi kjøper kvoter, - med oljepenger.

Og Arbeiderpartiet har stivnet fullstendig i en oljeøkonomi, og er ikke skikket til endring i det hele tatt. Men hvem andre?

Helge Samuelsen sa...

Kvotekjøp som ikke betyr mindre utslipp/bruk teller ikke. Spesiellt ikke de som kjøpes billig med oljepenger ;)

Men hvem andre? Nei, den er vanskelig. Det er vel tvilsomt om noe reelt alternativ finnes. Men poenget er å tyne de politiske partiene til de gjør som vi vil, er det ikke :)

Tyningen blir det vel så som så med, men hadde folket virkelig ønsket forandring, så hadde nok dette blitt tatt ad notam av makta.

Laila sa...

Siste på Aftenbladet.no:
Stoltenberg vil øke norske utslippskutt

(Det var da en pussig formulering. Å ØKE våre kutt? Ha ha! Potensielt misvisende den der.)

Laila sa...

Stoltenberg er vel så tvetydig at selv journalistene har problemer med å oppfatte - og videreformidle - budskapet ;)

Helge Samuelsen sa...

Stoltenberg vil "øke norske utslippskutt" ved å kjøpe regnskogkvoter, en strategi som selvsagt er enkel, men også uten egentlig effekt.

Logikken er enkel: Regnskog som står den dag idag binder mye CO2 - å redde den skaper selvsagt IKKE mindre utslipp, men reduserer eventuellt utslipp SOM ELLERS ville skjedd. det dreier seg altså ikke om å kutte norske utslipp i det hele tatt.

Poenget er at mannen ikke ønsker å gjøre en dritt utenom å legge på større avgifter her i landet. Business as usual, med andre ord.