tirsdag, desember 22, 2009

Jens bløffer

Jens Stoltenberg har lenge hatt en plan. Norge skal kutte i utslipp ved å redde regnskog.

Problemet med denne logikken er at det å redde regnskog ikke kutter i CO2 utslipp overhodet. Regnskog som allerede står binder opp mye karbon. Men ved å redde denne skogen fra hugst reduserer man bare NYE POTENSIELLE utslipp fra akkurat denne skogen. Norges direkte utslipp forblir selvsagt de samme, verre - Norges utslipp fra fossilenergi bringer også mer karbon inn i karbonsykelen. Dette ønsker selvsagt ikke Olje-Jens at noen skal forstå.

Å redde skog betyr IKKE egentlige kutt i utslipp. Å hugge skog betyr mindre biomasse til å binde karbon. Og dermed får vi dette karbonet fritt i tillegg til andre utslipp. Å ØKE mengden skog vil absorbere mer karbon. Så å kjøpe opp områder som IKKE har skog for så å beplante områdene vil ha en effekt. Imidlertid er effekten liten og forbigående så lenge vi pumper mer karbon ut til karbonsykelen. Det er som å sette en bøtte under en rennende vannkran. Før eller siden renner det over uansett.

Det Stoltenberg sier er dermed at han vil slippe ut som før, men han ønsker at vi ikke i TILLEGG til disse utslippene også skal la andre kutte ned noen regnskogområder og redusere jordens biomasse.

At mange i det hele tatt er skeptiske til at tiltakene vil ha noen effekt i forhold til regnskogen er en annen sak. At regjeringens klimaklovn, Erik Solheim, tar kutt i hugst på grunn av mindre aktivitet under finanskrisen til inntekt for Norges innsats, illustrerer at prosjektet har null styring. Og dessuten - om noen områder blir fredet, og andre istedet blir hugget ned, så går prosjektet i null. Bortsett fra at vi har kastet bort noen tonn penger.

At ingen har avslørt bløffen ennå betyr at ingen ønsker å konfrontere Jens med virkeligheten?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jens lever ikke i virkeligheten, og det er uansett ikke så mange som har forstått dette med karbonsykelen, Helge.

Ekspertene derimot, har lite tro på denne taktikken, det sier litt. Imidlertid er det nok slik at Jens gjør hva det skal være for å slippe å kutte i utslipp her hjemme.

At denne mannen slipper fra det internasjonalt med disse løgnene er utrolig. Men det ligger vel i hele opplegget at ingen egentlig ønsker å gjøre noe som helst, fordi det kan gå ut over den økonomiske veksten.

Quislinger hele gjengen!

Helge Samuelsen sa...

Økonomisk vekst ser ut til å være Gud ennå, ja. Og det ser ut til at ingen tør å ta hensyn til virkeligheten selv i internasjonale fora.

Men det er vel politikk på sitt sedvanlige nivå.

Arve sa...

Denne regjeringen fører ikke en politikk for økonomisk vekst! De prøver å føre en politikk som skal få opp mer olje som ikke er der lenger! De som klarte å stemme inn disse for 4 år til med løgn kan gå å i skammekroken! Jens vet ikke hva som er i ferd med å skje! Han ser ikke ut til å bekymre seg heller! Stoltenberg og CO har tenkt å bruke de oppsparte oljepengene to til tre ganger ser det ut som. Først skal de rødgrønne kjøpe seg fri fra alle utslipp, slik at de kan fortsette å gi vekk ferdig pumpet gass nesten gratis til utlandet! Vi får regninga for pumpinga. Så skal han betale ut enorme summer i årene fremover til alle som nå kommer til å stå uten jobb på grunn av tomme ordrebøker i den lille Norske landbaserte industrien som er igejn! Så skal han hjelpe alle lavkostland økonomisk slik at de kan fortsette å produsere varer til rike land uten å kutte i sine utslipp? Hvor mange oljefond skal de bruke de nærmeste 10 åra er en gåte? Det eneste vi vet med sikkerhet er at vi som bor i dette såkalt rike landet får regninga! Slik går det når vi har politikere som lever i en boble! Alle man på NAV er visst blitt et mantra? Alle skal med sier Jens! Ja alle skal betale likt uavhengig av inntekt også! Jeg har etterlyst hva blankosjekken som ble delt ut for mer enn fire år siden på en ellevill utbygging av barnehager kom på! Dette får vi aldri vite! Med slike politikere går pengene unna! Det er vel ikke noe problem for Jensemann? Han trykker vel bare opp flere fra statstrykkeriet i Nederland tenker jeg! Vi står ikke på kanten av stupet lenger! Hele landet henger som en vektskål på stupet allerede! Det er fullt mulig at vi allerede er falt utfor desverre!

Helge Samuelsen sa...

Arve,

Denne regjeringen har ingen nye ideer, og kjører rake veien mot kollapset. Men de ser sikkert ikke faren selv, så langt fra virkeligheten som de tydeligvis er. De tror de skal få evig vekst, fordi det har de fått til før. Tror de. I virkeligheten har vi jo snart ikke råd til noe mer. Veksten ligger jo først og fremst i avgifter.

Som du sier, så ofrer vi annen industri for drømmen om videre oljepenger. Det er jo uansett eneste mulighet til å øke antallet byråkrater og fortsette med systemet slik det er. Synd at det blir bråstopp uansett om ikke altfor lenge.

Jassmonsteret sa...

Ja, riktig, få det fram...

Helge Samuelsen sa...

Ingen nåde gis - no retreat, no surrender :)