tirsdag, desember 22, 2009

Flere løgner

Regjeringen påstår å ha tapt 3,8 milliarder kroner på at folk kjøper mer miljøvennlige biler. Og som i biodieselsaken viser det seg at regjeringen ønsker at alle avgifter skal være provenynøytrale uansett (bortsett fra når de økes - samlede bilrelaterte avgifter er doblet siden 2000) - ikke en krone skal tapes på miljøsatsing.

Problemet er bare at de lyver. Privatpersoner som lyver like mye som denne regjeringen ville ikke hatt troverdighet igjen. Det interessante er at det ennå er mennesker som ønsker å stemme på denne gjengen.

Det viser seg at regjeringens psy-op for å legge grunnlaget for en ny omdreining av avgiftsskruen er basert på reduserte bilkjøp på grunn av finanskrisen. Tapet på grunn av lavutslippbiler er bare på 265 millioner kroner. Med andre ord lommerusk, men tydelig mer enn regjeringen er villig til å satse på miljø.

I tillegg vurderer man DDR-liknende tilstander ved å ha GPS-overvåking av hver bil. Avgift per kilometer må være en våt drøm for Avgiftspartiet. Overvåking av alle er en bonus. Legg merke til den sedvanlige strategien ved å la et offentlig organ - i dette tilfellet det "uavhengige", men Stortingsopprettede Teknologirådet, foreslå ordninger.

Det er overtydelig at avgiftsregimet er viktigere enn miljø.

Løgner, overvåking - hva blir det neste? Kanskje forskjellsbehandling? Finanskomiteleder Torgeir Michalsen (Ap) mener at GPS-overvåkning er ok i Oslo, men ikke for eksempel i Numedal(?) Tja. Med dagens økonomiske politikk må man stadig ha inn mer penger, og den Norske Syke er kommet for å bli. Miljø har vi ikke råd til.

Tenk også på alle tilleggsmuligheter til å automatisk bøtelegge fartsovertredelser, feilparkeringer, og avsløre "uønsket bruk av bilen". Hvordan man nå måtte velge å definere dette. Selv Stasi hadde aldri slike muligheter.

Det interessante er at strategien forutsetter at vi alle er idioter. Og det verste er at slik strategi normalt fungerer greit nok.

Les mer

9 kommentarer:

Arve sa...

Ja og nå vil de ha hjem alle pensjonister som ikke kommer under kategorien ufør også! Alle de tusen helseflyktninger som har gått over fra uføretrygdet til vanlig pensjonister skal tvangsskattes tilbake til Norge! Eller er det bare skatt de skal ha? En annen ting jeg lurer på er om hvis alle sluttet å drikke og røyke samtidig? Hva ville skjedd da? Der må de vel hente enda mer milliarder fra andre avgifter?
Avgiftsøkninger blir alltid forsvart med enda flere løgner Helge!

Helge Samuelsen sa...

Arve,

Svaret er gps og kamera på alle. Så kan alle laster ikke bare avgiftbelegges, men også overvåkes.

Hehe... Nei, alle avgifter skal være provenynøytrale, så vi slipper aldri unna. Ikke uten å rømme til land uten utleveringsavtale :)

kurt sa...

Det aller morsomste her er at Michaelsen ikke ønsker gps overvåking der han selv har mange av sine velgere. Skammelig egentlig, og en indikasjon på hans prioriteringer - seg selv og sine på bekostning av alle andre!

Helge Samuelsen sa...

Byfolk skal melkes litt ekstra, kanskje fordi de er allerede er vant til det?

Arve sa...

Ja det er vel i byen det er vanskeligst å holde styr på oss? For på bygda vet jo alle alt om alle slik at Stasi kan bare tvinge litt opplysninger om deg av naboen! Her i byen skal de spare inn 20 millioner på livreddende ustyr til spebarn? Dette er utstyr som kan brukes i mange år! Grunnen skal være at det er så mange ferdigbhandlede gamle som de ikke får ut av sykehuset? De mangler omsorgsboliger? Å så vil de ha alle gamle og syke hjem fra utlandet? HA HA!
De gir fan i de gamle og de nyfødte! De skal bare ha pengene! Snart får vi nok omsorgsbolig avgift på skatteseddelen? Avgiften blir selvfølgelig lik for alle! Sosialistsik?
Neppe! Dette ligner mer på et rent diktatur!

Anonym sa...

Herregud. Vi lever i et kommunistisk galehus!

Jassmonsteret sa...

Ja..men sett at vi ikke hadde hatt finanskrisa: dette fritaket for avgift skulle gjøre at folk heller kjøper en mindre miljøbelastende bil, og færre av de andre typene. Hvis avgiften skal ha virkning, vil da salgt av biler med avgift på synke, OG DA VIL Staten tjene mindre penger. Hvorfor sutre over det man ville skulle skje? Eller....

Hva med tapet av skatt fra alle bedriftene som har gått konkurs? Hva med tapet av pengene som har blitt gitt til bankene? var ikke det tilsammen 600 milliarder eller noe?

Sånn sett, alt vi kjøper gir penger til staten...MOMS.

Fred Rune Rahm sa...

Men om jeg ser rundt meg, ser jeg jo en sløvhet som er påtagelig. Livet rusler og går, og jeg får fortsatt kjøpt Se og Hør. I det hele tatt har vi stort sett fulle mager, vi har en allmektig stat som gir inntrykk av at den alltid tar vare på oss og våre behov, en faderlig omsorg. Og når dette budskapet gjentas ofte nok, sløves vi inn i en av makten definert sannhet. Sånn er det bare, og maktens manipulatører vet det.

Helge Samuelsen sa...

Arve,

Ja, det er med sorg at vi kan se at samfunnets omsorg er blitt byråkratisert inntil den er blitt fraser, ikke lenger virkelighet.

Anonym,

Kommunisme? Tja. Med et sterkt islag av statskapitalisme i så fall. Føydalsamfunn er det uansett.

Jassmonsteret,

Ja, man skulle tro at det var slik det var, at man skulle pense bruken inn på noe som var bedre. Det viser seg at det dessverre ikke er slik en tenker. Pengene er viktigst.

Pengene sitter imidlertid løst til alle andre formål. Det ser jeg som et tegn på at det er viktig å kjøpe mer innflytelse for staten selv med våre penger. Staten er ikke til for borgerne, den er blitt et udyr som lever for seg selv.

Fred Rune,

Makten vet å manipulere. Det er slik de per definisjon kommer til makt. Det som er synd er at de fleste nettopp lar dette skje. Jeg har ennå tro på at folk flest egentlig er smartere enn det kan se ut som ut ifra hva vi aksepterer av makta. Men det er vanskelig å manipulere et system som selv er basert på manipulasjon.