mandag, januar 11, 2010

Hagen og varmepumpen - men mest om skatt

Stein Erik Hagen, en av Norges aller rikeste, har fått 180 000 kroner i tilskudd til varmepumpe i sin 1700 kvadratmeter store villa. En villa med et strømforbruk milevis over gjennomsnittet. Selv etter installasjonen av varmepumpen.

Det tok meg litt tid å kommentere dette, fordi jeg først tenkte det var en ikke-sak. Hagen har ikke gjort noe ulovlig.

Hagen har rett og slett brukt de ordninger som er tilgjengelige, og det er en selvfølge at de med mest ressurser er de som best kan utnytte tilgjengelige ordninger. Slik har det alltid vært. Hvermansen kan for eksempel ikke kjøpe varmepumper til 3 millioner for å makse ut støtten.

Men så kom jeg til å tenke over at Stein Erik Hagen slettes ikke hadde gjort noe ulovlig om han også hadde benyttet seg av gratis middag hos frelsesarmeen. Eller fått utdelt julepresanger til barna sine fra Fattighuset. Og deri ligger problemet. Det er perverst å utnytte slike ordninger når det er soleklart at man ikke behøver hjelp.

Det er perverst av Hagen å kritisere de som sykemelder seg, de som mottar trygd - de som behøver hjelp - når han selv benytter seg av de ordninger som finnes - enda han ikke behøver det.

Dessuten er det perverst av sosialdemokratiet å skape ordninger som gir alle, selv de som ikke trenger det, rett på støtte. Et eksempel er barnetrygden.

Det er perverst å ha et samfunn som er mer interessert i å omfordele for enhver pris enn å tilrettelegge for økonomisk uavhengighet. Det er ingenting i veien for å slutte med å overbeskatte enkelte grupper slik at de slipper å bli avhengige av "ordninger".

Med andre ord - har enkelte lønnsgrupper for eksempel behov for bostøtte - er de overbeskattet. Sett ned skatten.

Har for eksempel småbarnsforeldre for lite å rutte med - er de overbeskattet. Sett ned skatten.

Jeg er klar over at dette ødelegger ideen om at flest mulig skal bli avhengige av fader Stat. Og jeg er klar over at dette reduserer politikeres mulighet til å komme med valgflesk og å fremstå som velgjørere.

Men vi må slutte å leve på politikeres nåde - spørsmålet er hvorfor vi lar oss lure til å leve i et så perverst samfunn.

4 kommentarer:

kurt sa...

Nok et knallinnlegg som snur opp ned på allment aksepterte "sannheter".

Helge Samuelsen sa...

Man prøver å gi slipp på alle konvensjoner og heller forholde seg til virkeligheten :)

Anonym sa...

Staten og politikernes oppgave burde være å komme med slagkraftig og langsiktige vyer for å bygge landet med de ressurser de har! Det verste av alt er at de går ut og sier at vi ikke har ressurser? Ressurser er vel tankegods og tilgang på mennesker samt penger hos de med makt? Hvis ikke Norge har nok penger og nok folk til å fremdrive nyskapning i 2010 så kommer vi aldri til å få det! Det ser ut som det du sier Helge er den norske virkeliget! Norske politikere med makt er late og tenker kun på hvordan de skal beholde makten sin. Gjerne ved å fremstå som redningsmenn i form av støtteordninger som enten ikke treffer de svake eller som kontrollerer og trellbinder de som har minst! Jeg tror ikke Hagen trengte å stå med lua i handa på et kontor for å be om midler, for å si det mildt. Men han kan fortelle oss andre at vi som er syke utnytter støtteordninger? Hagen er bare en bedrevitende tufs som har fått andre til å slite for seg! Jeg kjenner han personlig fra mine virksomhet i næringslivet!

Arve:

Helge Samuelsen sa...

Arve,

"Staten og politikernes oppgave burde være å komme med slagkraftig og langsiktige vyer for å bygge landet med de ressurser de har!"

Knakende godt sagt. Og så kan jeg legge til at penger ikke er ressurser, men representerer bare de ressurser som til enhver tid er tilgjengelig.

Med andre ord - vi kan vasse i oljepenger, men de øker ikke tilgjengelige ressurser i Norge bortsett fra når vi importerer ting fra utlandet.

Og import skaper selvsagt ikke grunnlag for næring i Norge - det er rent konsum som får oss til å ligge høyt på alle sammenlikninger i økonomisk velstand, men denne velstanden kamuflerer dessverre en økende fattigdom på ressursskaping i Norge.

Norge burde faktisk BETALE utenlandspensjonister for å gå over til EKSPORT istedet for innenlands forbruk. Isteden skal vi skattlegge dem.

Hele galskapen i den økonomiske ubalansen er oppsummert i den enkeltsaken.