onsdag, januar 20, 2010

FrP - formynderpartiet

FrP gir meg grå hår. Ikke fordi jeg bryr meg om dem, de får bale som de vil. Problemet er at de utgir seg for å være et liberalistisk parti, selv om de ikke engang ser ut til å ha lest "Liberalisme for uber-dummies" engang. Og det er ikke engang dette som gir meg grå hår - kan man forvente noe mer? - men at ikke folk flest gapskratter hver gang de snakker om frihet og liberalisme.

Og da snakker jeg ikke om å le
med dem.

Auf Granit beißen.

De er for å instruere NRK til å sende Hinkelpinkel og Drømmehagen når de egentlig burde være for å avskaffe statskanalen og ihvertfall være ubetinget for full redaksjonell uavhengighet uansett personlige ønsker. De er imot at folk skal kunne velge sitt eget hodeplagg, og de ønsker at staten skal kunne bestemme om flyktninger skal kunne flytte.

Das Ei des Kolombus!

Jotakk. Mye kan sies om integreringspolitikken som stort sett er like mislykket som man kan forvente av et politisk system uten styring men med mange høytflyvende tanker totalt skjermet for antropologisk eller rasjonell forståelse av virkeligheten. Men skal stat eller kommune - myndighetene - bestemme over hvor folk skal bo?

Det er liberalistisk det.

Og det var ironi. FrP's liberalisme er fåtallets frihet og flertallets trelldom. Nei, de er selvsagt ikke klar over det, men det er jo allerede etablert at de ikke har satt seg inn i så mye... Herrefolket, slaveriet - alt dette er del av FrP's tankegang - uten at de vet det.

Aber was denn!

Tre av ti flyktninger ender i Oslo. 3 av 10? Og det vil FrP overstyre fra Stortinget?

Eller er det det FrP vil? Man vet aldri. For FrP har en politikk som går ut på å trekke forslag opp fra hatten. I blinde kunne man tro - men det handler nok mer om at det finnes så uendelig med forenklede løsninger ute blant deres representanter. Er det Sylvi Listhaug som ønsker dette, eller er det FrP? Ikke godt å si. Man vet som kjent aldri.

Auf eigene Faust!

Lærdommen er uansett at FrP ønsker å bruke statsmakt til å gjennomføre sine pseudo-randomiserte populistiske ønsker når som helst. FrP er ikke for mindre stat, bare mindre statsmakt til alle andre og full statsmakt for seg selv.

FrP er for flertallsdiktaturet. Bare de selv leder dette flertallet dit de selv vil. Uten kart og kompass riktignok, men dog.

Das ist nicht mein Fall!

4 kommentarer:

Admiral_Gullars sa...

FrP er egentlig Arbeiderpartiet.
Et Ap uten plan og styring, på en måte, eller et Ap på fylla.

Maktarrogansen er minst like stor i FrP som i Ap, om ikke enda verre, men dessverre oppfatter skremmende mange nordmenn dette partiet som "den lille manns forsvarer" fremdeles.

Mange sammenlikner FrP med Le Pen og sånne der; det er sjølsagt bullshit og SV-sludder.
FrP er rotnorsk provinsielle, og bonske i alt sitt vesen, sjøl om de "hater bønder" allesammen.

Noe mer "typisk norsk" enn FrP, i den negative betydningen av begrepet; det finnes nok ikke.

FrP elsker offerrollen.
Da blomstrer de.

Helge Samuelsen sa...

Meget godt sagt alt, Gullars.

Intet å tilføye enn at "Ap på fylla" er den mest presise beskrivelse av FrP på lenge :)

Arve sa...

Jeg begynner å bli skikkelig skremt av kontrollpartiet FRP! FRP er i mange tilfeller for en voldsom økning i byråkrater som skal holde styr på oss! De ønsker blandt annet at hver pasient som blir sykemeldt skal følges opp av en uhildet lege fra NAV? Hvor mange leger blir det?
Først går de her lokalt inn for å støtte de svake, for så å slå de i hodet med noe tungt, dagen etter!
Vi har fått et fengsel for småkriminelle som meg selv ut i havgapet i Romsdal! Dette var en leir for militærnektere før i tida! Her sitter som oftest folk med korte straffer etter personlige konkurser og andre små ting! Stortingspolitikere Nesvik fra FRP klarte å få et helt NRK-team ut for å filme disse moms og skattefangene på skitur! Dette innslaget ble også sent på dagsrevyen i går eller forgårs! Der forklarte Nesvik seg om at han synes dette var å sammeligne med en skiferie? Idiotiske politikere som ikke aner hva som venter konursofrene når de kommer ut!
Min egen fastlege som forøvrig var en meget god tysk lege har sittet der i 38 dager fordi han misforstod vårt skattesystem! Dette førte imidlertid til en peronlig ruin for ham!
Fangene det her er snakk om er folk som skal rett tilbake til samfunnet etter ca 20-40 dager! Å så vil FRP at de heller skal sitte på glatcelle på vann og brød i minimum 3 år! De har jo ikke betalt sine skatter sier Nesvik?
Jeg trodde at FRP var et slikt skattekuttparti jeg! HE Ehe!
Hvordan vil FRP hjelpe folk tilbake til samfunnet? Eller er ikke alle mennesker like mye verd hos FRP?
De vil vel også ha daglige offentlig pisking ala Iran, for folk som har kommet på etterskudd med moms og skatt?
For et menneskesyn disse politikere utviser!
Det er så skammlig at de skulle vært anmeldt til en eller annen menneskerettsdomstol!
Merkelige saker FRP tar opp når Norge i dag ikke har kapasitet til varetektsfanger en gang! Norge er nå anmeldt for å ha folk på glattceller i ukevis uten dom?
Å så lager FRP et helvetes rabalder om rehab av folk som skal ut om få dager til et liv i blandt oss?
Nei det er bedre vi holder halve befolkningen fengslet og resten av oss kan være fangevoktere! Og om ti år så bytter vi? FRP politikk og den samme politikk som de driver i Michigan USA, etter at bilfabrikkene har blitt nedlagt!?
De har ingen politikk! Akkurat som AP! De snakker og snakker for å holde seg på taburetten til neste valg er over!

Helge Samuelsen sa...

Ja, du kan få sagt det, Arve :)

Dessverre er det nok helt rett at politikere flest er mest opptatt av egen taburett. Slik siles de jo ut i systemet - de som ikke spiller på lag med maktfolket må jo ut.