fredag, juni 06, 2008

Muhammedtegninger?

Jeg synes ikke Muhammed har sans for humor overhodet. Buddha med mustasj, derimot?

Mange muslimer mener det er forbud mot å vise bilde av Muhammed. Det er selvsagt reinspikka tullball. Jeg viser like godt et her.

Kjekk kar?

Koranen har ikke noe forbud mot bilder av profeten, men fundamentalistiske muslimer er for opptatt med å være fundamentale til å lese. Kanskje de ikke engang kan lese? Kanskje intelligensnivået der i gården er noe svakt? Det ville forklart mye.

Riktignok advares det mot offersteiner. Noe som av mange tolkes som forbud mot skulpturer.Slik som denne?

Muslimene selv har derimot ikke noe imot å ære Abrahams stein. En svart. Stein. I biter.


Uansett, at dette blir oppfattet som Profeten Muhammed av enkelte, er uforståelig.

Muslimer selv oppkaller jo sønnene sine etter Profeten i den grad at Muhammed er det nest mest vanlige guttenavn i England (etter Jack), med nesten 6000 nye små Muhammeder hvert år. Navnet er faktisk antatt å være det mest vanlige på verdensbasis.

At en ikke derfor forstår at dette rent statistisk sett må være en av disse andre Muhammedene, en med liten tiss, mye dynamitt som kompensering, og terror på agendaen, er som sagt uforståelig. Like uforståelig er det at enkelte muslimer ønsker å forbindes med slike mennesker, når det finnes så mange andre Muhammeder der ute.

Som for eksempel Cassius Clay...


Profeten sa: O Believers! Take not the Jews or Christians as friends. They are but one another's friends. If any one of you takes them for his friends, he surely is one of them!

Cassius sa:
“Friendship is the hardest thing in the world to explain. It's not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything.”

Og det var forbausende godt sagt.

2 kommentarer:

Peder Ås sa...

Det er vanskelig å ikke trekke assosiasjoner til den klassiske sketsjen i Life of Brian der det steines etter at noen har sagt Jehova!

Ble ikke den filmen først forbudt i England pga muslimenes hårsårhet omkring blasfemi?

Tenk om jeg som er materialist skulle hyle ut å ville steine folk hver gang jeg leser forbrukertester jeg finner støtende?

Helge Samuelsen sa...

Jøder, kristne og muslimer var alle imot Life of Brian. Og flere byråd i England forbød den, bare for å drite seg ut når det kom frem at de ikke hadde sett den. Filmen ble forbudt i Norge i ett år.

I Sverige ble den promotert med "for morsom til å vises i Norge". Eller noe slikt. :)

Ytringsfriheten som sikrer muslimer å kunne ha sin religion utenfor muslimske stater gjelder bare for enkelte tydligvis en vei. Og Muhammeds (røver)historie er plukket i biter og tolket av maktmennesker slik all religion blir for å utøve undertrykkelse og makt.