tirsdag, juni 10, 2008

Klimaskeptikere vinner snart idiotprisen..

..må en anta. Står det virkelig så dårlig til at en nå tror vitenskapelige spørsmål avgjøres ved avstemming? Klimakrisen er avlyst, hevdes det.

På grunn av en liste som ble startet for ti år siden.

Det er nå engang slik at det er påvist økende gjennomsnittstemperatur, og det er et fysisk faktum som ennå ingen har kunnet bestride at CO2 er en drivhusgass. Hvor mange underskrifter en får, uavhengig av om det finnes doktorgrader eller medisinske grader blant disse er irrelevant.

Totalt irrelevant.

Morsomt er det imidlertid å se at når en går tom for argumenter, så trekker en frem underskriftkampanjer. Idiotprisen neste.

Prisen må imidlertid deles med politikere som tror vi kan brenne opp alle tilgjengelige fossile energikilder samtidig som vi reduserer utslippene.

10 kommentarer:

Amos Keppler sa...

De vinner ikke bare idiotprisen, men mange tilsvarende priser. hvor mange er vanskelig å si egentlig. De satser hardt, det er sikkert.

Helge Samuelsen sa...

Ja - her er det rene Grand Prix i idioti og galskap. Norvege dix points.

Amos Keppler sa...

Når høyre og frp danner regjering blir det virkelig morsomt.

Christian sa...

Men, samtidig kan det bli så mye verre?
Jeg tenker da på oljeutvinningsmessig, bruken av oljepenger er en helt annen historie selvsagt.

SirLancelot sa...

Så bra dere er negative til klimaskeptikerne, men nå begynner denne klimapropagandaen å gå for langt, nå skal barn inndoktrineres i sovjetisk stil. Klart for dere som har skjønt hva som feiler klimaet syns veld det er bedre at de lærer å tenke grønt enn, matte, historie og andre realfag:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1024031/Drop-middle-class-academic-subjects-says-schools-adviser.html

Helge Samuelsen sa...

Christian,

Nei det er min ærlige mening at selv Frp alene i regjering vil gjøre minst like god innsats i klimasaken som de rød-grønne.

Sir Lancelot,

Skepsis er sundt, og skeptiker skal man være til alt før en bestemmer seg basert på så objektive fakta som mulig. Det er viktig. Indoktrinering er totalt feil.

Det viktig at vi lærer ungene mer naturfag. Skepsis inngår som en naturlig del av den naturvitenskapelige metode. Alle som ikke har forstått det er selvsagt på villspor.

Nå er jo dette britiske forslaget helt på jordet, men vår egen enhetsskole har i mange år preget barn ved å lære dem å tro på statens fortreffelighet og fremhevet feil holdning til demokratiet i halleluja-rus. Det er nemlig slik at ingenting i naturen bestemmes gjennom demokrati - demokratiet kan i beste fall bestemme hvordan vi skal forholde oss til virkeligheten, ikke mer.

Amos Keppler sa...

Noen, som for eksempel kjernekraftlobbyen utnytter klimasaken for å pushe sin uhyggelige agenda og slikt må det voktes mot.

Det er forøvrig ikke snakk om indoktrinering, ikke i denne saken, men omsider å åpne øynene mot en ørliten flik av virkelighetens verden. Det er lenge igjen før vi ser verden slik vi bør se den.

Frp (og frp og høyre sammen) er verre enn dagens regjering fordi frp, i motsetning til dagens regjering nekter å erkjenne at det er noe problem overhodet. Dermed blir deres praktiske politikk enda et lite hakk verre enn dagens regjering. Ikke mye, men et betydelig skritt i gal retning, i en verden som skriker etter en riktig retning.

Nei, «klimapropagandaen» går ikke for langt. Den går ikke på langt nær langt nok. Som sagt, det vi ser i dag er slett ikke propaganda, men en del av virkeligheten som det etablertes propaganda har strevd å holdt skjult så veldig lenge. Men nå lar det seg ikke holde skjult lenger, uansett hvor mye man kniper øynene igjen.

Helge Samuelsen sa...

Kjernekraft må det voktes mot, det er sikkert.

Men så lenge dagens politiske miljø skal styre "opplæring" i miljø, tror jeg nok vi kan snakke om indoktrinering snarere enn opplæring. Det har vi "god" tradisjon for.

Jeg kan ikke se at noe skal være verre enn dagens politikk, fordi ingenting gjøres. Istedet snakker en om at en gjør noe. Å faktisk ikke gjøre noe, og innrømme det, er da bedre. Fordi flere forhåpentligvis da vil kreve handling. Mange, som idag er styrt av regjeringens propaganda, tror jo at alt er såre vel.

Her må vi skille mellom at klimaskadene vi påfører verden IKKE er propaganda - mens politikernes "løsninger" i høyeste grad er propaganda.

Amos Keppler sa...

en morsom vinkling. Såvidt jeg skjønner mener du at hvis vi får en verre regjering så vil vi tjene på det i lengden?

Vel, jeg vil ikke uten videre avvise tanken, da jeg er langt på vei enig med dem som hevder at Geroge Bush som president har radikalisert verden med sin doktrine...

Helge Samuelsen sa...

Nettopp. Slik er tanken. Å "leke" at vi er gode på klima og er "i rute" er farligere enn å innse at vi suger.