mandag, juni 09, 2008

Staten handler seg opp i StatoilHydro

Staten bruker nå våre penger til å investere ytterligere milliarder i StatoilHydro.

Så det er DER skattepengene våre brukes. Så flott at de ikke investeres i fornybare energikilder. Så flott at regjeringen har tro på en oljebasert fremtid. Optimister er de. Det skal de ha.

4 kommentarer:

frr sa...

Hehe. Optimisme er kanskje å foretrekke om realismen blir for deprimerende.

Helge Samuelsen sa...

:)

Kortsiktig er jo dette en svært god investering. Men bare om vi alle fremdeles bruker fossile drivstoff på tross av "ønsket" om at vi skal la være...

Arve sa...

Utfordringen eller problemet er etter mitt syn at den politiske elite satser alt på fossile inntekter! Inntektene skal komme etter at de har pumpet gass og olje som folk utenfor Norges grenser skal forbrenne! Her i Norge skal ingen forbrenne en kalori hvis de ikke jobber med ting som har med å pumpe opp jævelskapen! Alt annet næringsliv i Norge har ingen verdi! Derfor fortsetter de å pumpe ut av ville fan mens alt annet blir drept av økte avgifter og skatter! Til og med bedrifter som satser på nytenkning og utvikling av en miljøvennlig fremtid må ut av Norge for å klare å overleve? Her er i hvert fall politikerne konsekvente, uavhengig av hvor grønn, rød eller gul og blå de er! De vil ha enorme økninger på avgifter og grønne skatter som presser prisene og lønningene langt inni himmelen! Men vi må passe oss for inflasjon og renteøkninger som kan gi deflasjon sier Finansministeren! Vi har i dag i 2008 en offentlig deflasjon som vil kreve enda flere avgifter og skatter i åra som kommer! >Rett ut for stupet!

Helge Samuelsen sa...

Arve,

Ja, det var en grei oppsummering av situasjonen :)