mandag, juni 30, 2008

Haukeland i parkeringsbransjen

Haukeland sykehus skal tjene 2 millioner på besøkende ved å øke parkeringsavgiften.

Helt åpent er dette et opplegg for å holde balanse i regnskapet. Kanskje en tanke å drive annen næringsvirksomhet også? La oss si - kasino på sykehuset? Som et eksempel. Det burde vel bli noen millioner av dette også?

Vi får vel bare leve med at offentlige løsninger i fremtiden blir ren business.

8 kommentarer:

frr sa...

Merkelig. Jeg trodde vi var en rik nasjon, og så opplever vi stadig at vi må betale for det vi før fikk som en del av et fellesskap.

Amos Keppler sa...

det er bare foretninger.

Og hvorfor ikek begynne med kino også, og lotteri. De som trekker det store loddet får behandling. De andre får det ikke.

Hver gang man tror man har hørt alt, at det ikke kan bli verre, så kommer nyheter som dette.

Husk at sykehusene skal gå i balanse økonomisk...

henrikwl sa...

Det er helt vanvittig. Sykehus skulle hatt ubegrensede midler. ALT annet kan, nærmest uten unntak, nedprioriteres i forhold til sykehus og ting som har med helse og velferd å gjøre.

Helge Samuelsen sa...

alle,

Her er det nok en skjult ekstraskatt, hvis en tenker over det. Staten Norge AS har tatt på seg å i hovedsak å drive sykehus (på de fleste områder har de monopol), og dette er et av argumentene for et høyt skatte og avgiftstrykk.

Nå bør nok ikke sykehusene ha ubegrensede midler, men at det kompenseres for økte lønnskostnader og generell dyrtid burde vært en selvfølge. "Underskuddene" er jo bare underskudd i forhold til at budsjettene ikke oppjusteres. Muligens også fordi norske leger er mindre produktive enn andre leger (dog vet jeg ikke om dette er helt sant, men har hørt det)

Å få behandling kan faktisk for mange VÆRE som å vinne i lotteriet. Allerede opplever enkelte pasienter å ikke bli prioritert.

Nok en grunn til aldri å stole på Staten som garantist for noe som helst, spør du meg. Synd, fordi opprinnelig hadde jeg stor tro på felleskapsløsninger, men praksis viser noe helt annet.

Arve sa...

Betalinga blir bare innkrevd i 4 år for da skal visst jorda bukke under! Flere Notredamuser har visst spådd at det skjer 12 mai 2012! I ålesund har vi hatt avgift på sykehuset i 10 år med atdig økende priser! Sykehuset har ikke tatt avgiftene! Noe som kalles et eller annet med Park har fått alle pengene! Nå skal visst sykehuset få litt av pengene! AVgiften ble opprettet fordi mange sykehusansatte brukte bilen de 50 metrene fra sykehusboligene når de skulle på jobb! dessuten var parkplassene sprengt når det var sykebesøkstid! Det er de nå også! Poliklinikk pasienter er gode kunder fordi nesten alle får 500 kroner ekstra i avgift for behandlinge er så forsinket! Flotte greier! Mer penger trenger vi når legene skal toppe lønna si! HEHE

Helge Samuelsen sa...

Arve,

Jeg har lenge måttet parkere et sykke unna Stavanger universitetssykehus når jeg er innom. Det er jo umulig å betale galskapen for oss kronisk syke, og nesten umulig å finne plass uansett.

Jeg har imidlertid funnet min "egen" gratis parkeringsplass bare noen minutters gange unna. Helt lovlig og helt gratis. Det er vel derfor de går i underskudd. Snart får en vel parkering forbudt i gata når de finner det ut :)

Arve sa...

Har du funnet en plass uten betaling? Der kommer det nok all stopp forbudt ganske fort! Det er så latterlig! Fattigdomskampen er igang! I Ålesund har vi kjempet for at handikapede ikke skal betale men det var ikke lett! Selv om det står i loven! Nifst!

Helge Samuelsen sa...

Min plass er godt bortgjemt ;)

Men hovedpoenget i Norge i dag er at ingen skal ha fordeler!

Alle fordeler skal beskattes. Lurer på når vi kan begynne å skrive av ulemper på skatten LOL!