søndag, oktober 25, 2009

Klimautfordringen står ved lag

Minner på at min klimautfordring selvsagt fremdeles står ved lag. I korthet går det ut på at jeg påstår å kunne tilbakevise enhver påstand om at global oppvarming er juks og fanteri ved å vise til forskning som viser at disse eventuelle påstandene er direkte feil, basert på misoppfatninger eller bevisst juks.

Personlig synsing aksepteres ikke. Utfordringen går på å vise til faktisk peer reviewed forskning som tilbakeviser hovedlinjene i klimaforskningen slik den fremstår idag.

Min påstand er at slike data ikke finnes, og at klimaskepsis per definisjon derfor er synsing.

Jeg har ingen illusjon om å omvende klimaskeptikere eller "Klimarealister", da deres synspunkter i all vesentlighet tydeligvis er trosbasert. Dette er en logisk konklusjon i og med at de ennå ikke har fremsatt vitenskapelig holdbar dokumentasjon for sine påstander, til tross for sterke påstander om juks og bedrag rettet mot verdens forskningsmiljø. Utfordringen går på å la skeptikere komme med virkelig forskning som kan bakke opp deres side av saken.

Alle andre kan i mellomtiden se igjennom filmsnuttene av Peter Sinclair lagt ut her, disse tar for seg endel av de faktiske feil og misforståelser - eventuellt løgner - som klimafornekterne og konspirasjonsteoretikerne tar for god fisk - noen på grunn av at de er lurt av spindoktorene - noen fordi de bevisst ønsker å forvri sannheten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Denne utfordringen vil forbli uimotsagt, fordi når skeptikerene ikke får bruke synsing, så faller de ut ;)

Misoppfatningene råder, som du sier, Helge, og alle argumenter imot AGW er basert på hva man kan kalle hearsay eller ville spekulasjoner uten rot i virkeligheten. Best er FRP, som ikke vet om AGW er reelt, men som alikevel ønsker tiltak i utlandet slik at vi kan fortsette som før her på berget.

Helge Samuelsen sa...

Ja, jeg har jo ingen illusjoner om at noen tør komme med noe. Dette er mer for å få frem nettopp det faktum at de synser og at grunnlaget for synsingen er syltynt.

kurt sa...

Viselig holder konspiratørene kjeft...

De vet at de bare lykkes ved å spille på folks uvitenhet og eventuellt FrPs ønske om å desperat spille på nettopp denne strutsementaliteten og uvitenheten.

Helge Samuelsen sa...

Nettopp. Fakta og logikk er fraværende. Klimarealistenes Langerud har for eksempel som strategi å aldri ALDRI svare på kritikk på innleggene han har overalt. Han vet at menigheten ikke er interessert i fakta.