mandag, oktober 26, 2009

Det uærlige samfunn

Oljebransjen lover stadig mer olje fra Lofoten/Vesterålen. Til tross for at de ikke har fått inn nye data.

Med andre ord er dette et kynisk spill der en bedriver lobbyvirksomhet basert på fantasi - noen vil kalle det løgner - i ren amerikansk stil.

For så tankekorrupt har samfunnet blitt, at denne type strategi faktisk fungerer. Vi ser utviklingen også hos FrP, som i sin lobbyisme imot konseptet global oppvarming plukker informasjon som om de skulle være fulle sjømenn etter fjorten dager på horehus. Dette er ikke hvite løgner.

Samme løgnaktighet finner vi imidlertid også hos de rødgrønne, som har sørget for 900 000 tonn ekstra CO2 utslipp bare fra Kårstø i en tid der de lover kutt.

Dette er konturene av det uærlige samfunn, der ingen ære settes i å være etterettelig, men der man gjør som man vil og bruker de argumenter man tror vil fungere - uten skam til tross for at man lyver så det renner.

Men skam burde man føle, og opplyste borgere burde tørre å rope ut - Skam! Skam! Skam!

5 kommentarer:

Helge Samuelsen sa...

Legg merke til hva FrPs "klimaekspert" (sveiseekspert) sier:

- Jeg forsøker å viser fakta og vitenskap. Så får du tro det du vil. Mange tror i kirken, mange tror på hva jeg sier, sa Goldberg.

Han treffer spikeren på hodet - tro er det det dreier seg om.

Anonym sa...

Kommenterer du deg selv :) Helt korrekt, Goldberg tror, eller synser. Faktaene han henviste til er jo forlengst imøtegått som oppspinn.

Politikken har jo aldri vært helt ærlig. Men fri og bevare oss for amerikanske tilstander. Hele opplegget der er jo å kjøre frem løgner skapt og betalt for fra såkalte tenketanker. I virkeligheten er det jo rene politiske strategiopplegg som kynisk manipulerer opinionen.

Helge Samuelsen sa...

Et lite ekstrapoeng, bare. :)

Ja, fri og bevare oss for den fordummende lobbyismen. dessverre viser all erfaring at den gir uttelling.

kurt sa...

Det nytter ikke, Helge, de har ikke skammevett.

Helge Samuelsen sa...

Nei, som jeg kommenterte annetsteds lever de i en boble. Hele opplegget burde være grunnlag for psykologisk vurdering. Dog tør selvsagt ingen fagmann det ;)