onsdag, oktober 21, 2009

Snylteriet fortsetter


Mennesker er snyltere hvis forholdene blir lagt tilrette. Så enkelt er det. Og ingen er større snyltere enn såkalte kapitalister. Situasjonen med bonuser i selskaper som har blitt reddet fra både finanskrise og dårlige investeringer er et godt eksempel på det.

Systemet er selvsagt 100% korrupt. For det første er det lagt opp til at man kan tjene grovt på å flytte penger uten å skape verdier - samtidig som en skummer systemet i reneste mafiastil, for det andre er det i praksis slik at befolkningen betaler "forsikring" for pengemennene. Kortsiktig tenkning, profittjag uten tanke for verdiproduksjon, den reneste gambling - alt er tilrettelagt gjennom det økonomiske system.

Dette er ikke kapitalisme. Dette er dårlig skjult føydalisme. En føydalisme der en overklasse overkjører alle spilleregler og bruker verdiskapningen til hvermansen som grunnlag for egen makt og posisjon. Dette er oppskriften på økonomiske kriser og økonomisk undertrykkelse.

Og man later som om det dreier seg om moral hos de impliserte. Forsåvidt gjør det det, men mest av alt handler det om den umoral som per definisjon eksisterer i alle politiske systemer som går inn for å gi særrettigheter istedet for å håndheve rettferdige spilleregler.

Demokratiet har vist seg å være 100% uegnet til å opprettholde rettferdige spilleregler. Det er fordi demokratiet er basert på å gi særfordeler. Og det er aldri hvermansen som spiller det spillet best. Et velfungerende demokrati må ha innbakt store begrensninger i politikermakt. Hovedoppgaven må være å beskytte prinsipper, aldri å dele ut særfordeler.

Og så må man alltid huske på at kapitalisme handler om frie markeder, men kapitalister ønsker aldri frie markeder. De ønsker alltid - per definisjon - et marked de kan styre og manipulere.

Og politikken er i lommene på den økonomiske adel. Propagandaen hagler om ørene på oss. Men det er selvsagt ikke fattige amerikanere som i sin dårskap hadde drømmen om eget hjem, men som ikke kunne betale gjelden som ble kastet etter dem, som er problemet. Det er det økonomiske systemet som ingen tør å eksponere som absolutt og ugjenkallelig råttent. Årsaken er at også politikken bruker dette systemet for å manipulere. Pengesystemet er korrupt, og da vinner alltid de korrupte. Vi andre er bare med for å skape underliggende ressurser bak monopolpengene.

Føydalherrene eier ikke lenger bare retten til fruktene av verdiskapning, men også muligheten til å manipulere pengesystemet slik at deres penger vokser kunstig på bekostning av andres kjøpekraft.

Korporatisme er en uhellig allianse mellom stat og den nye føydaladel, og har du ikke sett denne før, sjekk ut hva penger egentlig er.

2 kommentarer:

Admiral_Gullars sa...

En liten spådom:

Når "tokhögern" leser dette innlegget blir de rasende og beskylder deg for kommunisme.

Deretter skjeller de deg ut for å ha støttet Jens Stoltenberg og de rød-grønne.

...jaja...

Helge Samuelsen sa...

Ja, selvsagt :)

Men det er jo der hele blendverket ligger. At alle misbruker ordenes betydning. Deri ligger illusjonen.

Dog antar jeg at også sosialistene dømmer meg nord og ned, fordi de nettopp også ønsker denne type kontroll.

Så har jeg garantert gjort meg upopulær hos 99% av befolkningen og blir nok aldri gitt noen bloggerpriser :)

Men det tar jeg med absolutt fatning. ;)