onsdag, oktober 25, 2006

Stortingspolitikere frivillig ned i lønn!


Utrolig men sant har Stortinget i et sjeldent anfall av solidaritet gått med på å redusere sine lønninger og frynsegoder tilsvarende ca 20% i solidaritet med fremtidens pensjonister. "Uheldigvis gir den nye pensjonsreformen oss hundretusener av fattige i fremtiden. Når de eldre ikke får råd til mat, og må stues sammen i eldreghettoer i velferdssamfunnet Norge, er det ikke mer enn rett og rimelig at vi, i god Arbeiderparti-ånd, stiller oss solidariske", sier en lett oppjaget Jens Stoltenberg til VG.

Bjarne Håkon Hanssen var ikke tilgjengelig for kommentar, da han var på banjo-kurs. Velinformerte kilder sier imidlertid at Hanssen også donerte 200 kilo pølser til eldrehjem over det ganske land. Forutsetningen var at de skulle serveres varme.


Tidligere på dagen uttalte imidlertid Bjarne til "Kompromissløse meninger" at: "Vi har redefinert begrepet "minstepensjonist"... ved å kalle det noe annet... slik blir inntektene vesentlig høyere. Relativistisk sett. Altså, ifølge Heisenbergs usikkerhetsprinsipp kan den [pensjonen] teoretisk følge veksten i levekostnader, også for de lavtlønnede... En tjener nå pensjon for hver time en jobber...mindre enn før...men alikevel mer..."

Jeg er imponert. Bjarne kan kvantefysikk...

2 kommentarer:

Beate sa...

Men det kunne jo vært slik, kunne det ikke? Og kanskje burde det det, eller?

Helge Samuelsen sa...

Hei Beate,

Det burde vært slik. Uansett burde Stortingets lønninger kanskje vært knyttet opp til trygder og pensjoner...så hadde alle vært sikret å følge tritt med kostnadsveksten i samfunnet ;O)