onsdag, oktober 04, 2006

Langeled i drift


Langeled er i drift, og britene nyter nå godt av enda mer norsk gass.

Storbritannia kjøper med dette mer energi av Norge enn vi selv forbruker. I tillegg forbrukes en vesentlig del av vår egen el-kraft for å pumpe denne gassen over nordsjøen.

Her til lands har vi energi-krise. Vi er, med andre ord, virkelighetens molboer.

Videre kommentarer overflødige.

2 kommentarer:

LarsE sa...

Jo, burde vel kanskje bruke noen av våre egne resurser her hjemme. Litt merkelig att vi uten videre sender vår co2-forurensning til utlandet, for senere å måtte importere; ekstremt mye mere forurensende kullkraft samt atomkraft (som vi er veldig imot)

Hvor mange uker av oljefondet hadde det tatt å sende all co2 (fra olje-utvinningen) tilbake i oljehullene sine..............

Kan ikke fatte og begripe hvorfor Norge (som nasjon) ikke gjør alt for å være først (og absolutt fremst)for å utvikle en best mulig teknologipå dette området....

Jeg mener vi med en liten omfordeling av oljeinntektene, (forskning og inntekter til indusatrien) ville hentet inn mange år på utviklingen........

Helge Samuelsen sa...

Bellona mener jo at vi i praksis står for 2 prosent av verdens CO2 forurensing på grunn av eksporten.

Tallene kan de krangle om så mye de vil, men det er jo "common sense" at det ikke nytter å satse på å være miljøvennlig her hjemme så lenge vi bidrar til forurensing i utlandet.

At foreksempel Danmark skulle bli ledende nasjon på vindkraft er bra for danskene, men beviser bare at vi, med alle våre ressurser, lett kunne ligget i forkant av utviklingen.

Jeg mener det faktisk kunne lønnet seg å bruke ti milliarder av oljefondet for å utvikle og implementere energirelatert teknologi. Hvert år!

Det ville sannsynligvis gitt mer avkastning på lang sikt enn aksjer.