Kompromissløse meninger

"Et in Arcadia Ego"

onsdag, oktober 04, 2006

Langeled i drift


Langeled er i drift, og britene nyter nå godt av enda mer norsk gass.

Storbritannia kjøper med dette mer energi av Norge enn vi selv forbruker. I tillegg forbrukes en vesentlig del av vår egen el-kraft for å pumpe denne gassen over nordsjøen.

Her til lands har vi energi-krise. Vi er, med andre ord, virkelighetens molboer.

Videre kommentarer overflødige.

2 Comments:

 • At 2:36 a.m., Anonymous LarsE said…

  Jo, burde vel kanskje bruke noen av våre egne resurser her hjemme. Litt merkelig att vi uten videre sender vår co2-forurensning til utlandet, for senere å måtte importere; ekstremt mye mere forurensende kullkraft samt atomkraft (som vi er veldig imot)

  Hvor mange uker av oljefondet hadde det tatt å sende all co2 (fra olje-utvinningen) tilbake i oljehullene sine..............

  Kan ikke fatte og begripe hvorfor Norge (som nasjon) ikke gjør alt for å være først (og absolutt fremst)for å utvikle en best mulig teknologipå dette området....

  Jeg mener vi med en liten omfordeling av oljeinntektene, (forskning og inntekter til indusatrien) ville hentet inn mange år på utviklingen........

   
 • At 8:20 a.m., Blogger Helge Samuelsen said…

  Bellona mener jo at vi i praksis står for 2 prosent av verdens CO2 forurensing på grunn av eksporten.

  Tallene kan de krangle om så mye de vil, men det er jo "common sense" at det ikke nytter å satse på å være miljøvennlig her hjemme så lenge vi bidrar til forurensing i utlandet.

  At foreksempel Danmark skulle bli ledende nasjon på vindkraft er bra for danskene, men beviser bare at vi, med alle våre ressurser, lett kunne ligget i forkant av utviklingen.

  Jeg mener det faktisk kunne lønnet seg å bruke ti milliarder av oljefondet for å utvikle og implementere energirelatert teknologi. Hvert år!

  Det ville sannsynligvis gitt mer avkastning på lang sikt enn aksjer.

   

Legg inn en kommentar

Links to this post:

Opprett en link

<< Home