Jeg har ikke hatt tid eller overskudd i det siste til å kommentere og engasjere meg i bloggosfæren i det siste, men dette her måtte jeg bare kommentere.
Fy faen, sier jeg bare. Det er til å grine av, og da er det ikke mye jeg overdriver. Hvis det er normen for kvegdrift i USA så stiller jeg meg helhjertet bak alle aksjonister som gjør livet surt for sånne som den gjøken vi så her.
Vi får håpe at dette var et sjeldent tilfelle. Jeg har sett en del kvegdrift her i Norge og det later i hvert fall til å gå for seg på litt mer skikkelige måter enn dette her.
"Virkeligheten der ute er langt verre enn vi er i stand til å forestille oss, her vi sit skjerma bak rosemalte fjøsdører og gradvis undergrev eigen matproduksjon"
Dette kan jeg være enig i. Vi er mer og mer opptatt av effektiv produksjon. Faren er at dette tilslutt vil tvinge frem stadig mer industriell dyreproduksjon.
Til tross for at vi selvsagt godt kan betale det kjøtt koster å produsere på en skikkelig måte!
Fremtiden ser vi kanskje allerede i fiskeoppdrett. Og den fremtiden er mørk.
Fæle saker! Jeg gjorde et innlegg om nettopp denne type slakt, og tok videoen med.
Det er jo ganske rart at noen kan akseptere slikt og kalle det "kosher". På den annen side er jeg jo overbevist om at få vet hvordan dette fungerer i dagens industrielle prosess.
9 kommentarer:
Den menneskelige sadisme er svært ubehagelig å ta inn - men den fins så visst.
Ja, det er slik at jeg blir meget trist av dette.
Samtidig synes jeg det er viktig å ikke underslå denne virkeligheten.
Jeg har ikke hatt tid eller overskudd i det siste til å kommentere og engasjere meg i bloggosfæren i det siste, men dette her måtte jeg bare kommentere.
Fy faen, sier jeg bare. Det er til å grine av, og da er det ikke mye jeg overdriver. Hvis det er normen for kvegdrift i USA så stiller jeg meg helhjertet bak alle aksjonister som gjør livet surt for sånne som den gjøken vi så her.
Vi får håpe at dette var et sjeldent tilfelle. Jeg har sett en del kvegdrift her i Norge og det later i hvert fall til å gå for seg på litt mer skikkelige måter enn dette her.
Har jo savnet deg, Henrik! :)
Får inderlig håpe dette er et sjeldent unntak. Dog har jeg sett mye rart fra amerikansk masseproduksjon av dyr.
Her i Norge vet jeg at det står betraktelig bedre til når det gjelder de fleste produksjonsformer.
Og de problemer som er er ikke på grunn av sadisme.
Dessverre skjer det også mye jævelskap ute i verden pga halal og kosher slakt. I teorien dør dyrene raskt - i virkeligheten skjer det ikke alltid.
Anne Viken hadde forkort tid siden en kronikk om dyrehold i USA i Klassekampen.
Takk for lenke, Sigrun
"Virkeligheten der ute er langt verre enn vi er i stand til å forestille oss, her vi sit skjerma bak rosemalte fjøsdører og gradvis undergrev eigen matproduksjon"
Dette kan jeg være enig i. Vi er mer og mer opptatt av effektiv produksjon. Faren er at dette tilslutt vil tvinge frem stadig mer industriell dyreproduksjon.
Til tross for at vi selvsagt godt kan betale det kjøtt koster å produsere på en skikkelig måte!
Fremtiden ser vi kanskje allerede i fiskeoppdrett. Og den fremtiden er mørk.
Det er forskjell på teori og praksis når det gjelder rituell slakting, som du sier, Helge. Her fra et kosherslaktehus i USA.
Fæle saker! Jeg gjorde et innlegg om nettopp denne type slakt, og tok videoen med.
Det er jo ganske rart at noen kan akseptere slikt og kalle det "kosher". På den annen side er jeg jo overbevist om at få vet hvordan dette fungerer i dagens industrielle prosess.
Legg inn en kommentar