torsdag, juni 03, 2010

Kosher og Halal slakt er dyrplageri!

Heldigvis har Norge forbudt Shechita og Dhabiha slakt uten bedøvelse, tusenårsgamle metoder som på grunn av religiøs overbevisning er påbudt i jødisk og islamsk tradisjon.

Påstandene om at blodet renses bedre ved slik slakt er feil.

Påstandene om at dyrene ikke lider er feil.

Begge disse religiøst betingede påstandene er påvist vitenskapelig å være usanne.

Slike argumenter må i fremtiden avvises totalt.

Halal slakting ved norske slakterier foregår idag ved at dyret først bedøves ved hjelp av gass, strøm eller slagbolt, deretter henges det opp etter bakbena og får strupen kuttet over. Kuttet gjør at blodet renner ut av dyrekroppen, og dyret dør. Det Mosaiske Trossamfund har lenge påpekt at bedøvelse ikke kan aksepteres innen jødedommen, og har på bakgrunn av dette ytret ønske om å slakte dyr uten bedøvelse. De fleste muslimer aksepterer bedøvelse hvis andre ritualer er fulgt. Kompromissløse meninger ser ingen grunn til å tillate særtilpasninger utover dette til eksisterende norsk lov.

Nei - du trenger egentlig ikke se denne videoen - den er fæl - med mindre du tror på den religiøse propagandaen ... Og ja, Halal/Kosher slakt kan foregå mer humant enn dette - men i praksis ikke industriellt.Sigrun gjorde meg oppmerksom på denne videoen:2 kommentarer:

kurt sa...

Jeg ble kvalm av å se disse videoene. Også den om dyremishandling i forrige innlegg.

Det er nok viktig at vi får se hvordan slikt foregår. Takke meg til norsk landbruk!!! Betaler lett tredobbel pris på kjøtt for å slippe å få slike forhold.

Helge Samuelsen sa...

Ja, jeg synes det er et meget godt poeng at egentlig markedspris for kjøtt ligger på et høyere nivå hvis produksjonen skal være moralsk forsvarlig.

Dette må anses for den reelle markedsprisen.

Dessverre er mennesket et dyr som lett overser moralske spørsmål etter prinsippet det vi ikke ser, det har vi ikke vondt av.

Og dessverre er vi nok en god del mer primitive enn vi liker å tro at vi er.