søndag, august 15, 2010

Pengemas

Kabel i Hardanger koster for mye. 3 milliarder ifølge Statnett. Det blir visstnok flere tusen kroner per husstand.

Merkelig at pris brukes som et argument når det dreier seg om å imøtekomme lokalbefolkningens ønsker. Når milliardene ruller ut for statskapitalismen snakker man helst med stolthet over hvor jævla rike vi er.

Penger er rare.

Operaen kostet fire milliarder. I tillegg til å være gjennomsubsidiert. Men så er den også et statussymbol.

Hardanger var også en gang et statussymbol, men det var visst for lenge siden.

Statsministerboligen kostet en tredjedels milliard. Inkludert snøhettas "fjellbekk", der vannet kanskje symbolskt er lagt i rør ... Men så er jo Statsministeren viktig, da.

Strømnettet bygges allerede ut for våre penger, det er helt gratis for de som tjener penger på strøm. Selv om de eier nettet, ikke vi. Alikevel vil man helst spare i Hardanger, fordi pengene allerede er brukt opp på kabler til utlandet.

Penger er rare.

Oslofolk skaper også mer penger enn andre. For de har flere advokater, It-folk og finansfolk. Og alt slikt er blitt veldig viktig. Selv om ingen hverken kan spise eller bygge noe av penger eller lover. Og det er vel arbeidet gjort på datamaskiner som er viktig, ikke datamaskinens vaktmestre. Selv om vaktmestre selvsagt er viktige. Men skolene må dele på dem, selv om deres vaktmestre ikke tjener like bra som de viktigste vaktmestrene - men alikevel har skolens vaktmestre fått ansvar også for kommunale leiligheter, barnehager, og omsorgsboliger på kjøpet. Får kommunene dårligere råd, kan de sikkert tømme bosset også. Så kan ihvertfall de viktige folkene få enda mer betalt.

Penger ER rare.

Ingen kommentarer: