mandag, august 23, 2010

Hakk i plata

Gjedrem liker ikke at nordmenn investerer så mye i bolig. Han mener sågar at vi overinvesterer.

Så bra at vi nettopp har fått nytt regelverk som øker prisene på nybygg da. Regjeringen er jo reneste terrorister ifølge sentralbanksjefen. Mener virkelig Gjedrem at vi burde bygge blikkskur i Norge? Hvordan skal det gå an å bruke mindre penger på bolig i høykostlandet Norge? Vil Gjedrem senke for eksempel momsen som bidrar sterkt til at vi blir tvunget til å overinvestere i bolig?

Aha - nå vet jeg det. Gjedrem mener vi alle skal flytte fra byene. For det er der prisene er høyest. Når vi flytter fra byene og de står folketomme, da blomstrer norsk økonomi.

Nei, jeg gidder ikke engang være ironisk mer. Det handler bare om å øke skattetrykket på noe som ingen kan flagge ut med. "Folk har bolig som de bor i til daglig, de har bolig på fjellet, de har bolig ved sjøen og kanskje en leilighet i Nice", sier Gjedrem. Og avslører dermed at han tror alle tjener noen millioner i året, subsidiært at den øverste økonomiske elite skal "flås" ved å legge flere stein til byrden for alle som IKKE har bolig i Nice og slikt. Og som heller aldri vil få det.

Sikkert ikke mange i Gjedrems omgangskrets som ikke har slike "overinvesteringer". For du må ikke tro at den gjengen der bor i gamle husbankhus akkurat. Men det forandrer ikke på det faktum at økte avgifter/skatter på standard livsnødvendigheter er en ypperlig måte å øke skillet mellom fattig og rik.

Var det bare OVERINVESTERINGEN Gjedrem var redd for, kunne han jo ha foreslått å avgiftsbelegge overklassens formuer. Men det er jo ikke det han vil. Han ønsker leilendingestaten velkommen. Han ønsker å trellbinde folket i føydalsamfunnet. For slike ordninger ønsker jo egentlig alle maktmennesker til alle tider velkommen.

Forøvrig mener jeg vi
overinvesterer et helt annet sted.

Eneste lysglimt er at regjeringen
gjør sitt beste for å levere avskjedssøknad. Legg også merke til den kjekke omgåelse av demokratiet i de fleste viktige spørsmål. Parolen er: Kjør valgkamp - gjør så som man egentlig ville.

5 kommentarer:

P-A sa...

Hør-hør! Tommel opp! Bullseye! Kunne ikke sagt det bedre selv :-)!

kurt sa...

"rettferdig" sier Johnsen. Pisspreik. Skattetrykket her styres ikke av ligningsverdi, men av skatteprosenten. Sett ligningsverdien til 100 prosent, kjør på med bunnfradrag og senk skatteprosenten for å kompensere for økt ligningsverdi. Blir det rettferdig? Alt avhenger av skatteprosenten.

Dette er en ren skatteskjerpelse, ingenting annet.

Arvid sa...

Var ekstra enig denne gangen..

Anonym sa...

Vi må investere i nordsjøen, ellers så blir oljen liggende!

Helge Samuelsen sa...

P-A, Kurt, Arvid

Jeg tror de fleste nå begynner å få øynene opp for hva som skjer her. Ny melkeku er på gang. Er dette en delårsak til at Ap ikke lenger er så dominerende som de engang var?

Anonym,

Ja, men årsaken til at vi investerer så mye er fordi vi nå får mindre volum igjen for hver krone. Oljeindustrien vil snart forbruke så mye penger for å hente opp siste rest at samfunnsmessig så er det ikke lønnsomt. Fremtiden er ikke olje. Det må vi innse.