mandag, juli 19, 2010

Statskapitalismen seirer på alle fronter!

Staten tilranet seg monopol på spilleautomater ved å henvise til at de var farlige. Nå bruker statsmonopolet Norsk Tipping store midler på å utplassere sine "snille" automater. Automater som ikke nødvendigvis er så snille alikevel.

Uansett har statsmonopolet fått motgang i sin plan om å oppnå et massivt landsdekkende nettverk av spillemaskiner. De fleste vil ikke ha dem. Det forhindrer ikke at Norsk Tipping presser hardt på for å utplassere flere. Nå vil de ha flere på barer. Spill og alkohol er en god kombinasjon ifølge Lars Sponheim som nå prostituerer seg i statsmonopolet!

Hvorfor ikke legge tilrette for "snille" spillekasino og statlige horehus? Når statsidretten skal finansieres og opiumet deles ut til folket må vel ingen midler skys? Det er om å gjøre å kontrollere tildelingen av pengestrømmen, for da går alle i takt! Om de vil eller ei.

Og hvorfor ikke ta kontroll over internett også? Det er jo der de nye "farlige" spillene finnes. Bare de kommer innunder den store far, statens kontroll, burde vel alt være bra? Kina kan sikkert lære oss litt om å kontrollere nettet. Vår egen Griske Giske tenker ikke stort nok.

Les forøvrig, mer her, her, og her.

Tillegg: Den Norske Faderstat har allerede tatt kontroll over nordmenns kredittkort. Ordnung muss sein! Vi er "reddet" fra å spille i broderlandet. Eller var det for å redusere handelslekkasjen?

5 kommentarer:

Placebo sa...

*sukk* Noen ganger blir jeg litt motløs av folks apati. Finnes det ikke motstand i oss? Har statsfundamentalistene faktisk vunnet allerede?

Sheeez.....

Fred Rune Rahm sa...

Placebo: Jeg tror faktisk det. Så lenge vi har mat på bordet, hus og klær, er det lite prinsipp-tenkning igjen.

Helge Samuelsen sa...

Placebo,

Statsfundamentalistene vant allerede i steinalderen eller deromkring :P Det er snarere slik at de periodene der ikke "føydalistisk" statsmakt i en eller annen retning har eksistert er meget korte.

Men det vet du sikkert :)

Fred rune,

Nettopp. Det er ikke for ingenting at prinsippet om brød og sirkus er effektivt. Vi er dessuten lært opp til å tro at demokrati ikke er en øvelse i kollektive beslutninger, men snarere betyr at flertallet bestemmer. Dette i sin tur blir selvsagt brukt for alt det er verdt av makteliten.

kurt sa...

Sosialistene ønsker jo statskapitalisme - så enkelt er det!

Helge Samuelsen sa...

Ja, alt går som på skinner. Rent bortsett fra at flertallet glipper. Dog er opposisjonen neppe bedre, alt handler om fordeling av fordeler og ressurser.