mandag, juli 26, 2010

Feige Aftenbladet

Jeg har lenge mistenkt Aftenbladet for å være en feig avis. En avis som er mer opptatt av å holde seg "inne" med den politiske elite, enn å bedrive noe som helst form for samfunnskritisk journalisme.

Denne historien fikk meg til å utføre et lite eksperiment. Lesere av Kompromissløse meninger over lengre tid har kanskje fått med seg at jeg er blitt kronisk syk med nedsatt arbeidskapasitet av en arbeidskade. En skade som direkte skyldes arbeidsmiljøet og der Stavanger kommune beviselig og dokumentert (av Arbeidstilsynet og Haukeland sykehus) har ført sine arbeidstakere bak lyset samtidig som de bevisst har oversett pålegg fra Arbeidstilsynet.

Jeg la inn en kommentar på saken "Stavanger kommune bøtelagt etter arbeidsulykke" der det allerede fantes to leserkommentarer. Begge var opptatt av om ofrene fikk erstatning. Jeg tror de fleste har en rettferdighetssans som går nettopp på denne tankegangen. Jeg la vekt på å kommentere ved å bare meget kort skissere at det dreide seg om en arbeidskade ved Stavanger kommune og at problemet var at erstatninger som regel tar meget lang tid. I mitt tilfelle bortimot ti år, og hovedsummen er ennå ikke utbetalt. Dette er et faktum og en reell problemstilling i "velferdssamfunnet". Arbeidsgivere er sterkt beskyttet fra å måtte ta ansvar for arbeidsmiljøforhold.

Aftenbladet publiserte ikke min kommentar. Som forventet. Aftenbladet er en venn av de priviligerte, den politiske/administrative elite.

2 kommentarer:

kurt sa...

Det er nok desverre slik ja, samfunnet har ikke forandret seg mye under overflaten. Klasseskillet finnes som før, og det er da rart at noen får millionbonuser hvis de er ubrukelige, mens andre må kjempe i årevis for rettferdighet. Og som regel langt mindre kompensasjon for virkelige problemer.

Nemo sa...

Ikke bare klasseskille, men fordommer.