mandag, juli 26, 2010

Pensjonistran

Regjeringen øker skattene for pensjonister. Dette for å kompensere for en samfunnsutvikling der disse pensjonistenes verdiskapning har blitt oppbrukt kontinuerlig, uten at staten har evnet eller ønsket (det siste er mest sannsynlig) å tenke på fremtiden.

Demografien har vært velkjent. Eldrebølgen har vært kjent. Stastskapitalismen slår imidlertid til igjen, kynisk og rått, og forandrer spillereglene etter som det passer. Verdiskapningen er ikke vår egen - opparbeidet pensjon er ikke vår egen, nei, alt tilhører staten. Og staten kan gjøre som den vil.

Et godt råd til neste generasjon. Spar til egen pensjon privat. Har du ikke råd? Blir formuen spist opp av skatter? Da havner du på institusjon for oppbevaring av eldre. For når du er utbrukt er du definert som en utgiftspost.

2 kommentarer:

Placebo sa...

Gjør et eller annet ulovlig (og som ikke skader andre), ta betalt i cash, kjøp gull og gjem det unna. Eneste måten å sikre seg på.

Nemo sa...

I prinsippet enig i at gull er bra. Men det blir vanskelig å sikre seg - fordi haukene følger godt med på hvordan folk flest bruker ressurser. Og verre antar jeg det blir i fremtiden.