onsdag, februar 17, 2010

Thomas Myhre og urett

Nå er ikke jeg av de som følger mest med på idrett. Spesiellt ikke fotball. Skiskyting, derimot er gøy. Nåjå, dette ble digresjoner.

Saken er den at Vikings forhenværende målvakt, Thomas Myhre, under mystiske omstendigheter ble kastet ut av laget etter at han ikke møtte opp på trening etter en kveld ute på byen under treningsleir på Marbella i januar.

Overfladisk sett kan dette se ut som en typisk fuktig natt på byen, og at en reaksjon er på sin plass er forsåvidt greit. Men en avskjedigelse?

Men dette var ikke en typisk fuktig natt på byen. Ifølge Myhre selv ble han dopet og ranet for over 160 000 kroner, sannsynligvis av profesjonelle svindlere.

Så her er det per idag påstand mot påstand. Personlig tror jeg på Myhre, men det er irrelevant. Det som er relevant er at dette altså er en personalsak der vikingledelsen har opptrått meget uprofesjonellt. Sagt med andre ord, det bør finnes et rettsvern også for fotballspillere.

Denne saken er selvsagt under etterforskning, siden påstanden om svindel og neddoping er alvorlig. Og Viking vil stå igjen med svarteper om det viser seg å være noe i Myhres historie.

Saken er allerede advokatmat, og jeg spår at Viking vil stå tilbake med både erstatningsplikt og tapt ansikt.

2 kommentarer:

kurt sa...

Dette blir det mer rabalder av, ja. Det er sikkert. Og jeg synes også det virker sannsynlig at Viking har bommet grovt i denne saken.

Helge Samuelsen sa...

Advokatmat... Men også en svikt hos Viking slik jeg ser det.