fredag, februar 12, 2010

Stoltenberg får kremjobb

Jens skal være med i en rådgivende gruppe som skal utrede finansiering av klimatiltak i utviklingsland. Jo, det er sant.

Mannen som ikke klarer å få til annet enn økte utslipp i Norge, skal altså finne på tiltak for utviklingsland.

Med andre ord, med mindre ledere i U-land allerede er lobotomerte, så blir det ingen klimaavtale noensinne. Planen er business as usual for de velstående landene, og tiltak i de fattigste landene. Dette er ikke bare skuespill, men dårlig skuespill. Og det er allerede avslørt. Spørsmålet er om dette er taima og tilrettelagt - ingen U-land kan eller bør akseptere en slik ordning. Dog vil det nok være spiselig for velgere i de rike landene. Og det er det alt dreier seg om. Så kan man krangle om skylden for at lite skjer og hvem som blokkerer etterhvert.

Alt dreier seg uansett stort sett om å flytte fiktive penger rundt i systemet. Gjeld og inflasjon er billig for maktsystemet. Men ikke nødvendigvis for hvermansen.

Dette er ikke bare et svik mot menneskeheten, men en dramatisk demonstrasjon av verden styrt av fossilmafiaen.

3 kommentarer:

kurt sa...

Dette er en utvikling som er like tragisk som den er komisk. Hvem tror de at de lurer?

Fred Rune Rahm sa...

Det er nesten utrolig hvordan denne mannen klarer å selge at bilde av seg selv som Mr Clean, mens han egentlig er som feieren. Men kanskje er det slik at de som vil ha ham i denne jobben vil ha ham nettopp derfor: Gjøre lite, snakke stort

Helge Samuelsen sa...

Kurt,

Åh, de lurer mange nok, desverre :)

Fred Rune,

Ja - jeg tror det er slik. Alternativet er at de var sinnsyke i gjerningsøyeblikket :)

Helt seriøst tror jeg det føles betryggende for mange å vite at verden kan fortsette som før, og at forandringene skal komme "et annet sted".