torsdag, november 26, 2009

Politistaten Norge

Dessverre kan det se ut som om politiet er helt ute å kjøre. At man beslaglegger førerkort som straff for uønsket - men lovlig adferd - må betraktes som et alvorlig brudd på individets rettsikkerhet og nok et eksempel på at maktapparatet beveger seg mot både "Storebror ser deg" og "Storebror bestemmer over deg" samfunnet.

Blir dette vedtaket stående er rettsikkerheten i Norge beviselig en illusjon.

4 kommentarer:

henrikwl.com sa...

Det er ganske skremmende.

Helge Samuelsen sa...

Ja, selv om det finnes mange tidligere eksempler på overtramp, er dette så til de grader innlysende i strid med prinsippene en rettstat "skal" innordne seg, at fra nå av er all bets off. Ingenting er fra nå av umulig.

henrikwl.com sa...

Og det virkelig skremmende er at det finnes naive idioter som støtter politiets avgjørelse. Ta for eksempel følgende kommentar fra artikkelen:

Han plager andre og blir straffet på en måte som er ubehagelig for han.
For hvis han har nok penger å betale alle bøter så stopper han ihvertfall ikke.
Hvordan skal han hindres i å fortsette å plage politiet eller andre folk ellers?


Det er nå en gang slik at det ikke er ulovlig å være en ufordragelig, uhøflig drittsekk. Politiets oppgave er å håndtere lovbrudd, ikke ubehageligheter.

Eller, det var slik opprinnelig. Det kan jo virke som om utviklingen går i en annen retning.

Helge Samuelsen sa...

Henrik,

Ja, det kan nå virke som om politiet står fritt til å håndtere ubehageligheter - og i form av å pålegge beslag i førerkort eller bøter - også straffe slikt.

Judge Dredd er på gatene i Norge. Politi, dommer og jury.

Og det interessante er at det alltid er statsmakten som definerer hva som er ubehageligheter. Idag er det å feste for mye - imorgen - hvem vet?