torsdag, november 12, 2009

Flying Circus

Helsevesenet er morsomt. Glem at det handler om sykdom og dødsens alvor, pengekriser og sviktende ledelse. Helsevesenet er det moderne Monty Python. Et Flying Circus.

800 000 nordmenn er nå smittet av svineinfluensa. Vaksinen begynner - for dem som vaksinerte seg først - å virke en gang i neste uke.

Monty Pyythonsss Flying Circusss...!

Ja, så fikk man da brukt opp vaksinene, Big Pharma tjente en neve dollar, og vi fikk nyttig informasjon om effektiviteten til krisehåndteringen her på berget. Med informasjon mener jeg - Strykkarakter.

Himla bra at denne influensaen var så oppskrytt. Hadde det vært svartedauden hadde halve Norge atter en gang fått navn som Ødegård.

Vi er ikke de eneste som sliter. Hvis det er en trøst. Optimisme er jo bra. Dog ikke når det går på bekostning av vett.

Les også.

Flyiiinggg Circusss!

6 kommentarer:

Sigrun sa...

Ja, jeg klarer ikke helt å la være å le. Selv om det er stygt.


Det neste innlegget ditt, det om barn som får ADHD-diagnose fordi de voksne har laget et sykt system, ler jeg imidlertid ikke av.

Helge Samuelsen sa...

Heldigvis kan vi le litt av svineinfluensaen, jeg tror det gjør godt, selv om den for noen få har hatt alvorlig utgang. Hysteriet viste seg imidlertid heldigvis å være sterkt overdrevet.

- at barn blir offer for voksnes dumhet er imidlertid som du sier, ikke noe å le av.

I det hele tatt er det tragisk, og alvoret i dette burde tilsi handling. Dessverre ser jeg ingen mulighet for at systemet har evne til selvkorreksjon.

Anonym sa...

Skjønner ikke hvordan helsevesenet kan klage på nordmenn som møter opp for vaksinering, nettopp fordi både helsevesenet og media har hauset opp denne saken i lange tider.

Trodde de virkelig at folk ikke ville høre på dem når de oppfordret alle til å få tatt denne vaksinen.

Synes det er ubegripelig at mer spalteplass blir brukt av helsevesenet til å "informere" om hvor mange milliarder nordmenn kan komme til å dø av denne pandemien enn det som blir brukt til å fortelle hvem som bør møte for vaksinering.

Og når folk da strømmer til legekontorene for vaksinering er dette helt galt, for folk må jo forstå at helsevesenet ikke kan bidra med hjelp til en situasjon de selv har skapt.

Det burde da vært fullstendig forutsigbart at folk ville bli redde og møte opp.

-k

Helge Samuelsen sa...

Du er inne på noe viktig der, også PR messig var dette en alvorlig bommert.

Egentlig er hele opplegget kaotisk, men det er det jo ingen som vil innrømme. Men når det stort sett gikk bra uansett, så tar myndighetene gjerne æren for det :)

kurt sa...

Storm i et vannglass. Hvis myndighetene kan vurdere slikt så feil, og være så inkomptente som de har vært i denne ssaken, får vi bare håpe at virkelige kriser aldri dukker opp.

At Staten Norge AS er storaksjonær i legemiddelindustrien får vi må nyte ulempene av.

Helge Samuelsen sa...

Men dette er jo egentlig "standard procedure" :)