torsdag, november 26, 2009

Den kyniske stat, en føljetong

Ingen kan være så kyniske som paragrafryttere med maktmonopol gitt av en kynisk stat. Da bortfaller all medmenneskelighet og maktovergrep anses som rutine. Norge har rotet med å sende informasjon om skatt til pensjonister bosatt i Spania, og driter i om pensjonistene klarer å overholde tidsfristen. I følge Sigbjørn Johnsen har pensjonistene seg selv å takke, fordi de burde fulgt med på finansdepartementets hjemmeside. Mange minstepensjonister risikerer nå å måtte betale dobbel skatt, fordi det kan ta tid å fremskaffe nødvendig dokumentasjon.

Slik går det når folk ikke kontrollerer sine egne penger - i dette tilfellet pensjoner - og blir leilendinger av systemet.

Kildeskatt er et resultat av at staten har krevd monopol på å forvalte pensjonspenger, og så velger å si at pengene ikke er den enkelte pensjonist til å bruke som han eller hun vil.

Humbug.

Synd ikke pensjonister har samme muligheter som pengesterke kapitalister til å trekke Norge for retten for å avsløre disse rettstridige prinsippene.

3 kommentarer:

kurt sa...

Så fri kapitalflyt gjelder bare de rikeste? Ja, det måtte vel en sosialdemokrat til for å forstå den...

Fred Rune Rahm sa...

Avgiftspartiet fornekter seg ikke

Helge Samuelsen sa...

Kurt,

Ja, her ser man tydelig de forskjeller som eksisterer i samfunnet - statsautoriserte klasseforskjeller. Samme prinsipp ser man i at privat eiendom skal beskattes uten de fordeler som arbeidende kapital har. Nok en forfordeling i disfavør den vanlige mann og kvinne.

Fred Rune,

Nei, dette er jo som forventet. Til og med i en periode der en snakker om skattefrys, går samlede skatter opp, fordi avgiftstrollet bare vokser og vokser.

Norgessyken er allerede her.