lørdag, november 14, 2009

Klimarealistene lyver - igjen

Klimarealistene fortsetter ufortrødent sin propaganda omkring global oppvarming. Ingen løgn er for liten eller for stor for å pushe sin politiske propaganda. Riktignok skal det sies at disse løgnene er utbredt i anti-global oppvarmingleiren, men man kunne jo tenke seg at ihvertfall den norske grenen hadde nok kunnskap om vikingene til å gjennomskue løgnene og styre unna.

Dengang ei.

Dog, det er jo det som er så morsomt.

Vikingene på Grønland dyrket korn, påstås det. Og isbjørnen døde jo ikke ut, selv i en varm periode. Og derfor er global oppvarming en løgn, og Mann et al måtte konstruere "hockeykølla" for å dekke over visse historiske fakta som ikke passer inn i IPCC's oppspinn.

Og ingen andre enn Klimarealistene har oppfattet dette før nå. Hele verdens vitenskapelige miljøer er ført bak lyset! Konspirasjonen er total!

Selvsagt ikke. Hvorfor en naturlig varmeperiode i middelalderen skulle kunne motbevise menneskeskapt global oppvarming nå er ukjent, et resultat av tankefeil, men hovedproblemet med Klimarealistenes påstander er uansett at de er så lette å avsløre. Et av mine motsvar er som følger:

Nå har jeg kikket i en rekke fagbøker om Grønland og viking bosetninger, og ikke en eneste nevner vellykket korndyrking. Hva er kilden for dette? Er det nok en udokumentert påstand fra Klimarealistene? Vel, vi får vel kalle det en løgn inntil det motsatte er bevist, siden påstandene om løgn sitter så løst hos disse konspirasjonsteoretikerne.

Det spørres også om hvor isbjørnen var, som om det ikke skulle være is på den tiden. Hvis man husker hva som stod i sagabøkene, som ihvertfall var pensum på skolen i min tid, så står det at det var isfjell i sjøen i disse omradene. Ismassene på Grønland er uansett flere hundre tusen år gamle. Men la for all del ikke fakta komme i veien for fantasi.

Så - til korndyrkingen. Siden dette synes å være en bærebjelke i teorien om at MWP var vesentlig varmere enn idag, er det vel ikke mye forlangt å be om å få kilder til denne påstanden?

Jeg kan sitere en kjent kilde ( “Collapse: How Societies Choose to Fail or Succeed” (Viking); Diamond, Jared;)

"Between A.D. 1800 and 1300, ice cores tell us that the climate in Greenland was relatively mild, similar to Greenland's weather today or even slightly warmer. Those mild centuries are termed the Medieval Warm Period. Thus, the Norse reached Greenland during a period good for growing hay and pasturing animals..."

Så kan man for eksempel også lese: Norse Greenland Settlement: Reflections on Climate Change, Trade, and the Contrasting Fates of Human Settlements in the North Atlantic Islands (Andrew J. Dugmore, Christian Keller and Thomas H. McGovern.) Her heter det: "Counter-intuitively, the end of Norse Greenland might not be symptomatic of a failure to adapt to environmental change, but a consequence of successful wider economic developments of Norse communities across North Atlantic."

Videre: (http://archaeology.about.com/od/vikings/qt/eastern_settlement.htm) "Eventually, the Eastern Settlement grew to ~200-500 (estimates vary) farmsteads, an Augustinian monastery, a Benedictine convent and 12 parish churches, accounting for perhaps as many as 4000-5000 individuals. Norsemen in Greenland were primarily farmers, raising cattle, sheep and goats, but supplementing that regimen with local marine and terrestrial fauna, trading polar bear fur, narwhal ivory and falcons for grain and metals from Iceland and eventually Norway. Although there were recorded attempts to grow barley, they were never successful."

Nok en gang kan det se ut som om Klimarealistene leverer sin egen alternative historie uten rot i virkeligheten for å pushe sine politiske motiver om å "motbevise" global oppvarming. Eventuellt har de misforstått og tror at alle "farmere" dyrker korn!

Jeg anser hovedpremisset for dette innlegget som å være direkte feilaktig, med mindre Klimarealistene kan vise til banebrytende forskning som går på tvers av almenn faglig kunnskap. Hvis ikke driver de som vanlig med sine fantestreker og propaganda.

3 kommentarer:

kurt sa...

Klimarealistene gjør en kjempejobb med å avsløre akkurat hvor lite de forholder seg til fakta!

Anonym sa...

Komikvelden fortsetter altså :)

Helge Samuelsen sa...

Kurt og anonym,

Ja, heldigvis så snubler de i sine egne snubletråder. Foreløpig.

Nivået er så lavt at de lett kan avsløres.