tirsdag, november 17, 2009

Fossilenergi er gift

Som idioter har vi lenge vært tillært blinde for at bruken av fossilenergi er direkte giftig. Selv om bevisene har vært der lenge. Partikkelforurensing, giftige stoffer som for eksempel benzen, uforbrente hydrokarboner med videre, har blitt ansett som en akseptabel risiko av et politisk/økonomisk system som ønsker fossilenergi som ryggrad i samfunnet.

Det har gått så langt at den statskontrollerte fossilmafiaen har stukket alle de kjepper de kunne finne i rettferdighetens maskineri selv når mennesker har blitt alvorlig syke. Jevnfør oljearbeidernes årelange kamp mot systemet. Økt sykdom i samfunnet skyldes "latskap" og folk må "komme seg opp om morran".

At også "friske" menneskers helse ofres på fossilenergiens alter får vi nå stadig flere indikasjoner på. Forurensning fra trafikken påvirker arvestoffet både hos mor og hennes ufødte barn. Men det er selvsagt at disse giftene i så fall også skaper mye generell sykdom og nedsatt helse. Jevnfør for eksempel "mysteriet" med økende astmaforekomst for hver generasjon. Dette er sannsynligvis bare toppen av isfjellet.

Eller for å si det slik: fossilsamfunnet skader sine innbyggere per definisjon.

De eksterne kostnadene tas av deg og meg. Den innvidde elite får fortjenesten.

Kompromissløse meninger har tidligere påpekt at allerede idag kan hydrogenbiler produseres på tilnærmet samme måte, og til samme pris som bensin og dieselbiler. Det er ikke teknologien det står på, men det valgte energiregime.

Og det valget styres av fossilmafiaen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Galskapen er at fornuft tydeligvis ikke betyr noe som helst.

Helge Samuelsen sa...

Nei, alt er med andre ord som vanlig.

Admiral_Gringo sa...

I min VGB-tid spurte jeg om hvorfor ingen stiller spørsmål ved at nordmenn får så veldig mye kreft.

Kostholdet? Vel de "sunne" danskene får mye mindre kreft enn oss i Norge.

Kan det ha noe med petroliumsindustri å gjøre?
Nei la oss nå heller skylde på kostholdet.
Det er alltid vår egen feil når vi får kreft, tydeligvis.

Helge Samuelsen sa...

Det er flere sykdommer som på død og liv (pun almost intended) skal skyldes på individet. Et grep for å holde på selvforakten, kanskje?

Jeg vet ihvertfall at jeg er blitt syk av eksponering for oljedamp og eksos. US Army hadde en studie etter første gulf-krig der de konkluderte med at gulf-syndromet i hovedsak skyldtes "kjemisk overeksponering". Dette dreide seg om eksponering for bensin, diesel og hydraulikkoljer. Vanlig eksponering under bruk, men selvsagt i større mengder enn det er vanlig sivilt.

Utrolig nok ble det tyst om dette. Jeg har prøvd å få norske leger interessert i rapporten, men de er rett og slett ikke interessert per definisjon.

En ting er sikkert, vi lider sikkert alle av kjemisk overeksponering i større eller mindre grad.