onsdag, mars 24, 2010

Vikarierende argumenter

Sigbjørn Johnsen er en smart fyr. Så smart at han sikkert ser dobbeltmoralen og inkonsekvensen i egen regjerings politikk.

Johnsen sier nei til privat finansiering av nye veiprosjekter.

Fordi staten skal komme med nye friske penger som får opp investeringsnivået til et akseptabelt nivå? Neida.

Nei, det er nok heller det at sosialistene er livredde for å miste kontroll, selv på områder de ikke makter å styre. Private penger i vei - det går ikke an! På den annen side er det også store krefter som ønsker nettopp en slik utvikling - for offentlig og privat samarbeid (OPS) kan jo gi høire-sosialistene friske nye penger i potten å leke med.

Men man glemmer uansett at også OPS-prosjekter er del av strategien med å tyne mer ut av hver krone - en strategi som til nå har ført til at vi snart ikke har råd til noe som helst. En strategi som ødelegger samfunnet og lar det råtne på rot snarere enn å bygge det opp.

Men hva med bompengefinansierte veier, herr Johnsen? Her blir det for det første lånefinansiert, dernest kommer utgifter til innkreving.

– Hvis du har penger på bok, kjøper du ikke varer på avbetaling.

Sier finansministeren. Men gjør det gladelig når regningen skal tas av hvermansen istedet for kapitalgutta. Men fremdeles med private penger. Fy skam.

Første regel i politikken. Argumenter brukes bare når de passer egen agenda. Ellers holder man kjeft.

2 kommentarer:

kurt sa...

For ikke å snakke om at OPS prosjekter ikke kan nedjusteres vedlikeholdsmessig for å spare penger! Det blir jo dermed upopulært hos noen.

Helge Samuelsen sa...

Nei, det kan fort bli et problem.