mandag, mars 08, 2010

Tau ferga - mer skandale

Det er nå et spørsmål om tid/flaks/uflaks før noe katastrofalt skjer i Tau-sambandet.

Norge - nå snart uten fungerende infrastruktur.

Norge - vi sparer oss til fant.

Det er jævlig å være norsk i Norge.

Noen tips til nye slagord om "verdens beste og rikeste land"...

Men det er nå så. Det interessante er å se alle kommentarene i Aftenbladet (se link) som går på "at nå må man slutte å klage". Dette er den kuede norske folkesjela blottlagt. Vi må være snille og ikke kreve. For i "Spleiselaget AS" skal man ikke engang kunne forvente at vi skal kunne vedlikeholde og drifte ferger engang. Inkompetanse skal overses og forstås.

Helt til det går galt og noen får anledning til å si at "dette skulle aldri skjedd" med krokodilletårer i ansiktet.

Veiene er en skandale. Jernbanen er en skandale. Fergene er en skandale. SAS er på felgen. Men vi leder visst i antall bomstasjoner per capita og antall hovedveier som går gjennom bysentra.

...og så har vi 50 og 60 soner på hovedveien, riksvei 13 - Ryfylkevegen - veien som har autostrada standard i fjellheimen mellom Jørpeland og Oanes, men med Albansk standard på det faktisk bebodde området mellom Tau og Jørpeland. Forøvrig har lensmannen bebudet at det skal satses mer på fartskontroller. Det er jo matnyttig for det offentlige om ikke annet.

Hurra for Norge, 17. mai og olje og alt det derre der. (Hei)

Duttedatten, duttendatten….

Tillegg:

Apropos dårlig infrastruktur.

Og det er jo ikke det at alternativene til en av Norges farligste veier ikke har vært oppe til vurdering - for lenge siden. Men slikt er det ikke penger til.

3 kommentarer:

Arve sa...

Hvis man prøver å ytre seg mot denne regjeringen så før man så det suser om ørene! Det sitter inhabile folk rundt om i viktige stillinger lang bort fra politikken som hundser deg som person med direkte personangrep fordi vi ytrer oss! Dette skjedde ikke under Bondevik? Merkelig at ledere for Diabetesforbund og andre lignende forbund tør å gå ut mot enkeltpersoner fordi vi ytrer oss og er uenig i soriamoriakameratenes tull prat og ingen handling? Flere av disse ledere i organisasjoner og forbund som for eksempel pensjonistforbundet og særforeninger som sier de skal hjelpe oss med diabetes og oss som har lav trygd har lang fartstid i AP og SP! Det skulle gå an å ytre seg saklig uten å bli mobbet ut av fora sav slike sjarlataner! Men det er det ikke lenger!
Jeg har riktignok fått trusselbrev fra daværende leder i NHO under Bondevik! Men det var unntaket! Nå tør jeg ikke å ytre meg lenger mot den manglende politikken til soriamoria etter en rekke uhyggelige telefoner og kommentarer i AP Pressen! AP har jo tatt over nesten alle lokalavisene nå! Trist demokrati!

Canute sa...

Sett denne?

http://news.yahoo.com/s/mcclatchy/20100307/sc_mcclatchy/3444187

Katastrofer i utvalg.
Ser ut som Norge ikke bare vil gå tom for olje, men fisk også på sikt...

Jeg vil ikke kjempe videre i et "Mad Max samfunn" har jeg allerede bestemt meg for.
Ikke fordi jeg er svak og dum, men fordi jeg ikke gidder.
Jeg skal rolig gå henn og dø.

Helge Samuelsen sa...

Arve,

Dissens skal latterliggjøres. Det har alltid vært en strategi fra makta.

Demokrati har vi nok ikke, som du sikkert har oppfattet. Det er ikke mange avgjørelser som blir tatt ut i fra folkemeningen. Snarere tvert imot synes jeg folk flest er uenig i de fleste prioriteringer!

Canute,

Det nytter ikke å kjempe mot. Jeg orker ikke irritere meg engang. Observasjon av galskapen er mer enn nok.

Imidlertid er det lurt å investere i småbruk og hagle, som jeg før har vært inne på. Man får være seg selv nærmest, fordi forandring ikke kommer før et eventuellt totalt kollaps.

Oksygenmangel i havet var det også for noen millioner år siden, nettopp på grunn av høye CO2 verdier.

http://www.sciencemag.org/cgi/content/abstract/272/5265/1155

http://www.sciencemag.org/cgi/content/abstract/273/5274/452

http://tripletau.blogspot.com/2009/03/havet-dr.html

For å gjøre en lang historie kort: Den kjemiske prosessen i utveksling av karbon på jorden betyr at ved for høye konsentrasjoner får vi surt hav, oksygenmangel, massedød, opphopning av døde organismer på havbunnen, sedimentering og dannelse av ny olje over et langt tidsperspektiv.

Jorden er altså med andre ord i ferd med å fange opp det karbonet i form av CO2 som vi slipper ut for å omdanne det til hydrokarboner låst ned under havbunnen.

Det har skjedd før. Det er derfor det finnes olje. Systemet er altså selvregulerende. Problemet er at vi blir regulert bort i prosessen.

Men det er teoretisk. Lenge før det skjer vil vi i desperasjon ha overfisket havet og utpint landbruksjord i et forsøk på å brødfø en overbefolket jord.

Og dette er ikke skremsler eller ville overdrivelser - det er det mest sannsynlige scenario og siden verden ikke gidder å prøve å gjøre noe med problemene engang er det ikke bare sannsynlig, men sannsynlig allerede uungåelig.

Vi får bare håpe på at det ikke finnes intelligent liv der ute som følger med på hva vi foretar oss - det ville være flaut.

Men gå henn å dø? Uffda. Vi får vel heller gå ned med flagget til topps og vite at vi har det moralske overtaket på den kollektive idioti.

PS. Slapp til på ABC igjen med ny konto. Klimarealistene ser nå på meg som hovedfiende og jeg gadd jo å svare, dum som jeg er :) Argumentene til loco-gjengen er imidlertid ikke nye. Ei heller intelligente eller del av denne virkelighet.

Som forventet.

"De ansvarlige" er ikke bedre.