tirsdag, mars 23, 2010

Spikeren i kista for karbonfangst

Kostnadene ved karbonfangst er som forventet skyhøye.

Å investere direkte i fornybar energi gir mer mening. Men da motarbeider vi jo statens egen fossilbransje. Så det skjer ikke før vi må.

Reduksjon i CO2 utslipp er ikke viktig for denne regjeringen - eller dette stortinget.

Men illusjonen om at vi skulle redde verden var morsom så lenge den varte.

6 kommentarer:

Jassmonsteret sa...

Har du drevet og skrevet leserinnlegg/brev til aviser rundt om i landet om det samme du blogger om? Fått noe på trykk? Dette er liksom en slags alternativ avis.....

Helge Samuelsen sa...

Normalt ikke - men jeg har en feide gående med Klimarealistene på ABC nyheter.

Stort sett kommer det på trykk, selv om ABC ser ut til å trashe brukerkontoene mine med jevne mellomrom :)

Ellers skriver jeg jo bare om/kommenterer det som jeg er opptatt av - med MEGET stor slagside over i personlig synsing.

Hvis noen synes det er interessant å lese, så er det jo fint. Men mest av alt håper jeg at folk tenker over saker.

Jorunn sa...

Jeg skrev for lenge siden i kommentarene på ABC nyhetene at jeg trodde Stoltenbergs månelanding kom til å bli et gedigent magaplask. Det viste seg at dette var rett.
Stoltenberg kjører et dobbeltspill. Munnen renner over av vakre og om miljøvern for å berolige oss som føler bekymring for klodens fremtid,samtidig som han sitter på bakrommet og diskuterer stadig mer utnyttelse av fossil energi.

Det som trøster meg litt er faktisk kineserne. De er ikke en gammel kulturnasjon for ingen ting med evne til å tenke langsiktig. Jeg leste at de har bygd ut et område på 64km2 for utnyttelse av solenergi,og at de i gjennomsnitt åpner en ny vindmølle i timen. Nylig var de jo i Norge for å samarbeide om teknologien til havvindmøller. Kineserne har også sagt at de skal bli verdensledende på plugginnhybridbiler. Hvis energidelen i tillegg til strøm utgjøres av 2.generasjon av biodiesel,så er mye gjort.

Helge Samuelsen sa...

Jorunn,

Ja, det er en begredelig tid vi lever i med dobbeltspillet i Norge.

Du har helt rett når det gjelder Kina. Og jeg har tidligere advart om at de landene som ikke følger med på fornybarområdet vil bli akterutseilt både teknologisk og økonomisk.

Norge vil krasjlande enda en gang når det går opp for oss at ikke bare er det umulig å leve på nedsaltede penger istedet for verdiproduksjon, men det er også umulig å opprettholde velferdssamfunnet ved å satse på fossilenergi i fremtiden.

Vi sover i timen, og dette vil koste oss dyrt.

kurt sa...

Denne saken blir bare mer og mer begredelig. Svindel og bedrag er et mildt uttrykk!

Helge Samuelsen sa...

Man får bare undres over NÅR en skal innse at dette ikke fungerer i den alternative virkelighet - også kjent som regjeringen.