torsdag, april 20, 2006

Løgn og bedrag..igjen


Strømprisene stiger. Og magasinene som var breddfulle i høst er nå tappet ned til 34%, langt under gjennomsnittet. Årsaken er rekord eksport.

Igjen brukes argumentet om mangel på nedbør som forklaring på de høye prisene. De få som ikke har gjennomskuet denne propagandaen må snart få øynene opp. At strømselskapene utnytter det politisk bestemte systemet til å tjene mest mulig penger er så sin sak. Det er monopolist og kartellvirksomhet på sitt verste. Men de er i sin fulle rett. Denne situasjonen er politisk bestemt.

At strømselskapene ikke snart lærer seg å spille med åpne kort, er verre. De er gjennomskuet for lengst, og all verdens propaganda kan ikke snu på dette faktum. Statistisk sentralbyrå skriver for eksempel: "Strømproduksjonen steg med 25 prosent fra 2004 til 2005, til 138 TWh, og har ikke vært høyere siden rekordåret 2000. Dette skyldes uvanlig mye nedbør."

Statistisk sentralbyrå skriver videre: "At strømprisen likevel bare var marginalt lavere enn året før, kan ha sammenheng med at det i 2005 ble innført et obligatorisk marked for CO2 -kvoter i EU og Norge."

Med andre ord, nedbør er ikke problemet. Og at vi som forbrukere betaler CO2 avgift på CO2 fri vannkraft sier alt om den totale mangel på energipolitisk håndtverk som vi lider av her i Norge.

I tillegg er det også slik at når aircondition anleggene går for fullt på sommeren i den varmere delen av Europa, med de miljømessige konsekvensene det medfører, er det også norske forbrukere som må svi for dette! Noen har lurt oss trill rundt og ler hele veien til banken!

I mindre siviliserte land enn dumsnille Norge ville de ansvarlige for slikt landssvik antakelig bli straffeforfulgt om ikke direkte lynsjet. Her er vi så hjernevasket av propaganda at mange ennå synes strømprisen er fair nok "fordi den følger markedsprisen".

Hvor lettlurte er vi? Hvor mye dritt kan vi tåle? Mer enn nok, ser det desverre ut til.

Glem alt om strømsparing. Uansett hvor mye som spares eller produseres her til lands (inkludert nybygg av kraftverk) vil det så lenge kraftmafiaen regjerer alltid eksporteres akkurat så mye til utlandet at det oppstår mangel på strøm her til lands, med dertil høye priser.

Strømselskapenes økonomer er jo ikke idioter heller. Selv om deres talspersoner ofte kan fremstå som nettopp det.

For eksempel har de tro på at folk får flere penger mellom hendene hvis de bare blir fakturert ofte nok.

Jo, nettopp ja...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi betaler jo CO2 avgift fordi kraftverkene i europa forurenser. Indirekte forurenser jo da også vi.

Du kaller deg interesert i naturvern, hvorfor er du mot dette?

Helge Samuelsen sa...

Vi forurenser bare indirekte fordi vi velger å selge kraft til utlandet og importerer "forurenset" kraft. Vår kraft, dvs vannkraften, er ren, og bidrar også til et renere Europa. Til tross for dette, blir vi altså flådd.