lørdag, mai 01, 2010

Sirkuset fortsetter

Som vi nå alle har forstått blir det ingenting av Norges annonserte månelanding. Utsettelser som perler på en snor beviser bare det mange har sagt lenge, CO2-fangst er ikke i seg selv økonomisk bærekraftig og slike investeringer vil ikke ha betydning for miljøkampen overhodet.

Mye tyder på at hvis denne regjeringen er like inkompetent i andre saker, så er vi ille ute. Og det er vi jo.

Men dette har ingenting med inkompetanse å gjøre, snarere et absolutt bedrageri, en politisk/industrimessig forskjellsbehandling og taskenspilleri som peker nese på velgerne, som misbruker demokratiet, og som uavhengig av ståsted i miljøkampen er med på å undergrave troen på demokratiet og bevise at politikerforakt ikke bare er forståelig, men så absolutt på sin plass.

La meg minne om at regjeringer har blitt felt på mindre saker enn dette bedraget.

Men la meg også minne om at maktkåtheten idag er sterkere enn prinsipper. Dessuten er nok opposisjonen sjeleglad over at desto mer tid denne regjeringen får, desto mer vikler den seg inn i en situasjon der oppfatningen av oppgitthet og meningsløshet over dens eksistens vokser. Og fasit uansett utfall av neste valg er på sikt garantert videre satsing på oljebransjen, og folket tar regningen.

Man har gardert seg slik at oljå sender regningen for utslippene til hvermansen.

Hvermansen er nå eid av kvotemafiaen, og energimafiaen - inkludert strømoligarkiene. Det er ingen vei ut.

Med mindre folket får nok og stemmer de rette minipartiene. Men så smarte er vi nok ikke kollektivt.

Og det er selvsagt også på tide å la oljebransjen ta sine egne regninger, slik at alternative energikilder kan konkurrere. På den annen side vil også slik energi under dagens regime ende opp i hendene på mafiaen.

Det er ingen vei ut.

Tillegg: Det som gjør bløffen enda større er at Mitsubishi og andre allerede har teknologien klar, og har hatt det lenge. Men vi lever jo tydeligvis i vår egen virkelighetsboble i "verdens beste land". Vi er ihvertfall best på selvbedrag, det kan ingen ta fra oss. Statoil og Norge AS kan kjøpe renseteknologi på dagen hvis vi vil - teknologien er ikke basert på magi eller alkymi. Eller en statsministers oljefeberfantasier. Dessverre er det et mål i seg selv å pøse penger inn i Statoil. Statsmonopolet lenge leve ...

Og Norge redder verden... Feberfantasier.

Les mer

Stoltenbergs bedrag har pågått lenge.

Løgn er derimot ikke et parlamentarisk uttrykk ifølge Stortingspresidenten. Noe som betyr at vi får omskrive ordboka. Krig er fred?

Krf's Knut Arild Hareide er en snill gutt, og bruker ordet "løftebrudd". Et ord som tydeligvis aksepteres i Stortinget. Men løftebrudd kan ofte være verre enn en løgn. Spesiellt når makt og posisjon baseres på løftebrudd. Da blir det jo bedrageri. Så kanskje man skal snakke om de rødgrønnes bedrageri snarere enn løgner?

Uansett, man skal vel være gentleman/woman nok i bløffedemokratiet til ikke å snakke om andres bløffer.

Uansett betyr "med hånda på hjertet" ikke lenger at man lover å levere, og det er vel slik at valgflesk aldri var ment å bli tatt på alvor - så da så!

Er det rart valgdeltakelsen synker og politikerforakten vokser?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Flott at regjeringen har tatt til fornuft. Den såkalte månelandingen er rein dumskap. Månelandingen har irritert meg grensesløst. Idiotiske menneksker skal ikke få sløse bort mange milliarder kroner for ingenting. En stor byrde er lettet fra meg nå da månelandingern er visket ut fra historien.

Anonym sa...

Det som irriterer meg mest i denne saken er hvor lett Jens Stoltenberg springer fra sine prinsipper. I valgkampen gjorde han et kjempenummer av "månelandingen" og at dette skulle bli et "look to Norway". Nå blir vel "look to Norway" synnonymt med å løpe fra sine prinsipper. Håper virkelig at de R/G blir hårdt straffet i september 2011!

Anonym sa...

Det er veldig betryggende å konstatere at Jens er ansvarlig nok til å innnse at hans gode intensjoner var forhastede. Dette har vist seg å være langt mer kostbart og komplisert enn det man var klar over for et par år siden. Det ville vært totalt uansvarlig å blåse milliardbeløp på dødfødt teknologi på et gasskraftverk som kanskje aldri blir startet.

Fred Rune Rahm sa...

"Månelandingen" har vært utelukkende retorikk. Og jeg tror Stoltenberg har visst det hele tiden. Som du sier: Teknologien har vært der lenge, det å vente på at Norge skal finne opp alternativer til denne, er ren omgåelse av hele problematikken.

Jeg har noen ganger lurt på om min forrakt for denne regjeringen handler om min dømmende holdning, men jeg tror kanskje at det er grunner til at jeg ikke klarer å beundre dem.

Helge Samuelsen sa...

Anonym 1

Månelandingen ER ren dumskap. Men like sikkert er det at gasskraftverkene dermed er uten livets rett i henhold til forutsetningene.

Anonym 2

Enig. Vi driter oss loddrett ut. Det er flaut.

Anonym 3

Dette er jo det motsatte av ansvarlighet. Jens har FREMDELES rensing på tapetet, og er dermed totalt uærlig. Hvis noen definerer dette som ansvarlig blir jeg nesten skremt. Dog ikke overrasket.

Fred Rune

Enig. Jeg tar meg selv ofte i å være meget dømmende og kritisk. Men det er jammen på sin plass. Denne regjeringen har ingen troverdighet. Punktum.

Anonym sa...

Nå sliter Jens med å komme seg ned på månen og melder nærmest falitt. Hylekoret fra miljøkanten med bellona, kurt og resten av miljømafian er et faktum.

Kansje skulle Jens utnemt Fredrik hauge eller Kurt oddekalv til ministerpost. Ifølge dem selv har de til en hvertid oppskrifta på miljø problemene. Lurendreiere hele gjenget.

Jorunn sa...

I det siste bladet av "Illustrert Vitenskap" står det at vindmøllene har blitt så effektive nå at de kan konkurrere i pris med strømmen til tadisjonelle olje- eller gassfyrte kraftverk. Hvis vi omdirigere de 10-20 milliardene månelandingen skulle koste til videre utvikling og produksjon av havvindmøller,så har vi gjort både oss selv og jorda en tjeneste.

Men Stoltenberg og oljemafiaen har nok en annen agenda. Hvorfor hente "vann i bekken", når det er mulig å gå over til den andre siden av bekken og hente vann der?
Det er på den andre siden kameratene sitter med lommebøkene sine.

Helge Samuelsen sa...

Anonym,

Jeg skulle gjerne sett argumentene for at miljøbevegelsen tar feil. Tvert imot er det overveldende bevis for at de har rett.

Fornekterne derimot mener visst nå at siden solen er i et minimum, så forklarer DET hvorfor det har blitt varmere. Eller noe i den dur. Sant å si er det umulig å følge påstandene fra den kanten fordi de ikke er logiske.

Jorunn,

Ja, det er selvsagt slik at hvis alle ressrsene som brukes på olja hadde blitt omdirigert, så hadde vi i løpet av få tiår fått billigere og renere energi.

Dessverre ser vi at også fornybar energi faller i hendene på mafiaen, og utviklingen styres nok slik at petroleumsindustrien får melke siste rest.

Regningen tar vi alle - spesiellt våre barn.

Anonym sa...

Der er ikke noget flott i at man er så idiotisk at fortelle folket at nu skal man have fuld rensning af Mongstad verket m.m. det eneste flotte ville være at erkende at man holder folket for nar, men det sker ikke og velgerne lader sig narer den ene gang efter den anden, velgerne er lige som en flok sirkusheste der barer forsetter at løbe rundt og rundt og ikke setter foden ned.
Isted burde folk melde sig ind i de partierne og så på den måde kaste kaste dem ud der sider på stortinget i dag, altså et indre oprør med de uduelige politikker man har i dag.

Helge Samuelsen sa...

Anonym,

Så sannelig! Ja, jeg er helt enig. Men folket er for mette, for mye fascinert av sirkuset og propagandaen til å reagere?

Dessuten tar en påvirknid innenfra partiene meget lang tid. Partipisken og utvelgelsesprosessene sørger for at nye tanker ikke så lett slipper til.