onsdag, mai 05, 2010

Stavanger fumler ...


Ikke for første gang - men det begynner nå å bli latterlig hvor skakkjørt dette landet er på alle plan. I Stavanger er det bygget "sykkelglorie" istedet for å bygge vei på et av de mest kritiske punktene i "køveien" inn og ut av Stavanger. Samferdselsminister Meltveit "Uffameg" Kleppa (en forøvrig sprudlende og kjekk person) er forsåvidt ærlig, og vedgår at dette ikke fjerner køen.

Alle normale mennesker har forstått det for lenge siden. Kleppa uttaler:

– Jeg har ikke behov for å være kritisk til det som har skjedd. Men krysset vil nok bli stående som et spesielt monument over forventninger som var større enn de som nå blir innfridd.

– Det vil være en spesiell type etterpåklokskap å kritisere et vedtak jeg selv har vært med på i Stortinget.

Tja, man kan vel innrømme fiasko når fiaskoen er absolutt? Nei. Tydeligvis ikke. Lær av Jens og månelandingen. Tygg litt på denne beskrivelsen av prosjektet:

Tjensvollkrysset var opprinnelig tenkt som et toplanskryss som skulle bedre trafikkavviklingen i byens mest trafikkerte kryss. De planene ble imidlertid droppet, og i stedet bygges det nå en sirkelformet gang- og sykkelbro over eksisterende rundkjøring.

Jeg hadde brukket foten, men istedet for å gå til legen fikk jeg klippet håret. Eller noe i den dur.

115 millioner rett ut av vinduet. Dog kan Stavangers høyadel vise hvor råflotte de er for utenlandske storheter på oljemessene. Vi er så rike at vi kan bygge monumenter for sykkelen. Selv om syklene hadde overganger fra før, og alle var fornøyde. Men fint ska det ver sjøl om halla rauå henge ude ...

Barnehagene derimot skal nå spare seg til fant. De mangler 8 millioner.

For et baddel ...


Tillegg: Vegvesenet mener at det blir større køer etter denne "utbyggingen" og skandalen er komplett.

2 kommentarer:

kurt sa...

Toppen på idioti. men det er jo litt greit at vi skyter oss selv i foten istedet for at andre skal gjøre det.

Helge Samuelsen sa...

Det kan jo uansett arrangeres sykkelløp - i all eksosen :)