tirsdag, april 28, 2009

Et lite drypp

Kanskje skriver jeg etterhvert mindre betraktninger imellom "skikkelige" innlegg under betegnelsen "Drypp"... Her er ihvertfall ett:

"Det er betegnende for vår kulturs avmakt at ungdommen av idag mest lar seg engasjere av spørsmålet om de skal få lov å få tak i gratis musikk"

Hva synes du?

9 kommentarer:

frr sa...

Betegnende

Musikkglede og utbrudd sa...

Ja, det er veldig symptomatisk for dagens måte å tenke på.

Vi blir stadig mere egoistiske og selvsentrerte i måten vi tenker på.

Vi har godt av å få innvandrere her til landet, som tenker annerledes rundt dette materilistiske jaget.

Det er et tankekors at vi nå gir lite til veldedighet, vi stemmer FRP og vi skal ha alt gratis, fordi vi kan!

Ingen spørs lenger om vi bør!

Er vi i ferd med å bli mindre empatiske?

Anonym sa...

"The children now love luxury; they have bad manners, contempt for authority; they allow disrespect for elders and love chatter in place of exercise. Children now are tyrants, not the servants of their households. They no longer rise when elders enter the room. They contradict their parents, chatter before company, gobble up dainties at the table, cross their legs, and tyrannize their teachers.”
-Plato

Ideen om en tafatt ungdom er gammel og har alltid være feil. Ser ikke noe endring i denne trenden for øyeblikket.

MoU, vi gir mer i u-hjelp og er mer positive til u-hjelpen enn noen gang siden konseptet startet.
http://www.ssb.no/uhjelphold/

Et tankekors at vi stemmer FRP?
Er ikke noe galt med folk bare fordi de stemmer FRP.

Musikkglede og utbrudd sa...

Den nye trenden er egosimen!
Den er i full oppblomstring!

Jeg skrev ikke noe at dette gjelder bare unge?

Det gjelder alle og ja, det er skummelt når FRP er Norges nest største parti. Det sier meg at folk blir generellt mere og mere egoistiske og tenker mer og mere bare på seg selv!

Såvidt jeg har sett på TV, så er det ingen innsamlinger som har gitt like mye som det de gjorde før! At det blir gitt mere kan vel ha noe med at vi blir flere og at vi vil at staten skal hjelpe til, ikke oss selv...

Anonym sa...

Lær deg litt økonomi, MoU, når staten gir noe som helst, er det innbyggerne som gir det, fordi staten ikke har noen midler som ikke er skapt av innbyggerne.

Så igjen, det blir gitt mer i U-hjelp enn noen gang, vi er mer positivt innstilt til u-hjelp enn noen gang, så det eneste benet argumentasjonen din har å stå på er at siden folk stemmer FRP betyr det at vi blir mer egoistiske, og det er for dumt til å ta seriøst.

Helge Samuelsen sa...

Selvsagt har det alltid vært slik at det har vært en kløft mellom generasjonene. Og slik har det nok alltid vært og slik vil det alltid være.

Men egentlig så er det vel en "skinnkløft" (nytt ord) mellom forrige og denne generasjon? Forrige generasjon var også materialistisk og selvsentrert så det suste. Her ser vi bare mer av det gamle.

Og u-hjelp? Er ikke dette noe de etablerte partiene som består av eldre broilere pusher? (dessuten har u-hjelp ikke hatt vesentlig effekt uansett)

Og innsamlinger? Ja, det er jo egentlig en måte å kjøpe seg god samvittighet på, fordi empatien legges bort til fordel for en lettvindt handling?

Hva om det hadde stått ungdommer utenfor stortinget med plakater om å redde de skakkjørte statene i Afrika på en virksom måte? Hva om de hadde engasjert seg i kampen mot petroholikerne som lover og lyger i kampen mot klimaforandringer? Hva om de hadde engasjert seg i noe som ikke handler om deres egen personlige sfære?

Hva om de ihvertfall hadde tatt et opprør mot foreldregenerasjonen istedet for å emulere den med bare den forskjell at foreldregenerasjonen laget lover til egen fordel, mens ungdommen nå vil bryte lovene til egen fordel?

Jeg har ingenting imot gutta på The Pirate Bay personlig. Jeg tror de er forvirret av egen kultur. Men hvordan kan det ha seg at disse blir heltene idag? Har vi ikke bedre helter? Da er det jammen ikke mye å rope hurra for.

Jeg synser her, og takk til dere andre som henger dere på. Er det håp om at vi får mer verdige helter?

Helge Samuelsen sa...

Jeg synes MoU har et godt poeng med innsamlinger. Det er en måte å fjerne oss fra de virkelige problemstillingene på - å lage et show som får oss til å føle oss bedre uten at vi behøver å ta virkeligheten inn over oss. Og som regel med fokus på - Åh, så gode vi er, tenk så mye vi gir.

Jeg liker ikke denne type engasjement. Det går ikke under huden.

Dog ser jeg ikke at FrP er mer egoistiske enn andre partier. Men det er jo ingen direkte positiv ting.

Helge Samuelsen sa...

En presisering. "vår kulturs avmakt" henspeiler til det at ungdommen ikke kan ses i et vakum. Det er jo hele kulturen som er slik. Mer forbruk, mer luksus, mest mulig akkurat nå.

Jeg prøver ikke å disse ungdommen spesiellt. Gudene skal vite at deres foreldregenerasjon har kokt i hop et heksebrygg av politisk avmakt.

Min foreldregenerasjon hadde fokus på sparing og egeninnsats. Min generasjon hadde fokus på å låne til alt en ville ha. Neste generasjon synes å ønske alt med en gang de også, det er de ikke alene om.

kurt sa...

Jeg synes dette var helt tatt på kornet, Helge :)