fredag, april 04, 2008

Siste dråpe olje skal opp

Åslaug Haga mener, ikke oppsiktsvekkende, at siste oljedråpe skal opp. Dette er Norges offisielle strategi. All olje og gass skal brukes. Mitt råd er at hvis folkemeningen er for miljøvern så får en straffe slik politikk hardt.

Men det er vel for mye forlangt. Fordi vi driter vel egentlig i miljøet, gjør vi ikke?

Vi lever i en drøm. En villfarelse. En psykopatisk griskhetsbasert fantasiverden der vi kan si en ting, men gjøre noe annet. Stort sett det motsatte av det vi sier. George Orwell hadde vel ikke engang i sine villeste fantasier trodd at befolkningen frivillig ville gi myndighetene klar bane for sin nytale. Vi behøver ingen krig, som i boken 1984, for å korrumperes. Det holder med grådighet.

Det har gått så langt at oljebransjen eier universitetene. Flott. Så kan vi se bort ifra at det utdannes noen med vett nok til å utvikle økologiske teknologier.

Men avgiftene vil de ha...

5 kommentarer:

Admiral_Gringo sa...

Ja avgiftene skal de nok ha.
Alt for miljøet :D

Helge Samuelsen sa...

Ja - og ifølge Haga har vi visstnok en forpliktelse for de fattige i verden, fordi de må ha energi.

At vi også kunne produsert miljøvennlig energi på litt sikt HVIS vi utviklet og bygde slik energi ut og kunne solgt denne energien til de "fattige" istedet går henne hus forbi.

Jeg antar vi legger opp til at når oljealderen er forbi om en 20 - 30 år, så skal andre være snille å la oss kjøpe energi til full markedspris - fordi vi da er de fattige.

Martine sa...

Åslaug Haga er miljøversting i fåreklær:P

Arve sa...

Aslaug Haga (SP) har jo ansatt tvillingsøsteren til bestevenninnen for at departementet hadde behov for kompetanse og arbeidskraft innenfor fagområdet "fornybar energi"? Ja de trenger vel kompetanse til slikt mens det egentlig var en avgiftskonsulent hun trengte! Vi får nå betale på nettleiea vår nå når ormen lange skal ha nok strøm til all pumpingen!
I tilfelle "vannstrømkrise" har de bygd gasskraftanlegg som de glemte å sette opp et budsjett for! Foreløbig så har vi fått 800 millioner bare i kostandssprekk som husholdningene skal betale! Jeg ser ikke noe miljø i dette! Det eneste som er sikkert er at regninga må småfolket betale!

Helge Samuelsen sa...

martine,

Ja, det skal være visst. Fåreklærne har de på alle sammen :)

Arve,

Ja, en skal se de setter inn folk de kan stole på innen dette feltet. En kan jo for eksempel ikke ha noen som faktisk ville arbeidet for å få frem fornybar energi!

Kvinneklubben kjekk og gutteklubben grei er på saken!