mandag, februar 26, 2007

Kamera i do


Kamera i do ville løst mange problem. Kamera på soverommet blir fort pornografisk, og derfor ulovlig. Kamera i do, montert på selve "skåla" kan imidlertid aksepteres, fordi det sjelden dreier seg om "kjønnsorganer i bevegelse". Med det enorme potensialet for å ferske unnasluntrere i arbeidslivet er det sikkert behov for det. Innsparingen, det vil si, effektiviseringen av samfunnet, dreier seg om hundrevis av millioner. Hvem har ikke tatt seg en fridag på egenmelding en gang i blant? Uten annen grunn enn litt generell slapphet?

Kamera i do løser delvis problemet. Påstår du at du var kvalm? Et bilde av deg mens du roper på elgen kan bekrefte det. Avføringens konsistens sier litt om almenntilstanden. Infrarøde sensorer avslører eventuell feber. Løsningen er relativt billig, og få gjør vel sitt fornødne i vasken for å lure seg unna rettferdighetens harde hånd?

Flere kriterier oppfylles. Tiltaket er økonomisk lønnsomt både for næringslivet og staten. Tiltaket kan bidra til å løse et av de største problemene i moderne tid, at folk er så utrolig mye syke. Tiltaket er rettferdig, de stakkars sliterene som kryper til arbeid selv med 49 i feber blir avlastet av egoistiske unnasluntrere. Statistikken blir også bedre, slik at Norge ikke bare kan skryte av å være "verdens beste land", men også "verdens friskeste".

Et politi basert på Stasi-metoder (nå godt kjent etter murens fall) kan i tillegg gjøre hjemmebesøk hos påstått "syke", dette vil redusere feilprosenten ytterligere.

Ideen fikk jeg av skattedirektoratet, som ønsker tilgang på data fra bompasseringer for å avsløre bedrageri med reiseregninger. Hvorfor stoppe der? Skattedirektoratet tenker for smått! Alle vet at samtlige samfunnsproblemer kan løses ved enten høyere avgifter eller overvåking! Når vi først har bomstasjoner, hvorfor ikke maksimere nytte-effekten? Når vi først har oppfunnet kamera, hvorfor ikke...

Selvsagt skal reglene på do være de samme som når en bil blir tatt i fotoboks. Eieren betaler uansett hvem som kjører. Do-eieren er ansvarlig med andre ord, uansett hvilken ***** som sitter der.

Disclaimer: Følgende innlegg var selvsagt ironisk ment fra min side. Skattedirektoratet har imidlertid ikke kjennskap til begrepet ironi, og er tydelig rammet av kollektivt galskap. Til deg som forstod ironien, goodie! Til deg som ikke forstod ironien. Gå hjem, ta deg en uke fri. Du er enten overarbeidet eller syk. Virkelig syk. Men husk å sjekke do. En kan snart ikke være for forsiktig.

2 kommentarer:

Amos Keppler sa...

Jamen, det er jo slik en utmerket ide. Kamera på soverommet er også en utmerket ide. Og i resten av huset slevsagt. Om ti år er det kameraer overalt, ikke bare utendørs.

Helge Samuelsen sa...

Og så er vi jo alle så mye tryggere når storebror ser oss...

;O)