torsdag, august 24, 2006

Eliten er bortskjemt!


Siv Jensen er så blasert at hun ikke synes en betalt ferietur til Amsterdam er å anse som betaling.

Under saken om Karl I Hagens "salgsannonse" for boligen på Bestum, nektet Jensen for å ha mottatt liknende betaling for tjenester utført for Se og Hør.

Hun løy.

At hun stiller opp i Se og Hør for betaling er forsåvidt helt i orden, så lenge det er åpenhet om det. Politikere er mer kjendiser idag enn representanter, og vi vet hva kjendiser vanligvis vektlegger av verdier. At Jensen er så uredelig at hun ikke vil ha betalingen frem i lyset er noe helt annet.

Det viser en holdning uforenlig med det å være en representant. Det viser usedvanlig dårlig dømmekraft.

Det viser en politiker som i prinsippet er korrupt. Det er holdningen det er noe i veien med, ikke "forbrytelsen", slik jeg ser det.

Uheldigvis er det nok flere enn Siv Jensen som er korrumpert i dagens politiske broiler-system. "En kort weekend tur". En tur til Amsterdam. Det betyr ingenting. Det viser gangsynet og den blaserte økonomiske hverdag for våre folkevalgte.

Overbetalte, egoistiske og lettpåvirkelige av kapitalkreftene.
DET er politikken i et nøtteskall. Så er det kanskje ikke rart at samfunnets korrupsjon er som den er.

Får jeg statstipend, og betalte ferier, så skal jeg slutte å kritisere (not!)

Oppdatering:

Jeg tar selvkritikk for å legge for mye vekt på at Amsterdamturen ble kalt ferie, når det var tale om et reportasjeopplegg. Uansett, åpenhet er nøkkelen her, og Siv Jensen hadde tjent på å forstå at turer og opplegg er en velkjent strategi for å drive "bonding", og brukt i stor grad i næringslivet. Sjelden uten økonomiske eller bedriftspolitiske baktanker.

En tur til Amsterdam med alle utgifter betalt er uavhengig av et slikt opplegg det de fleste ville sett på som en "belønning" eller "betaling" eller "smøring", alt etter forholdene.

DET burde Siv Jensen forstå.

1 kommentar:

Finken sa...

Driver siv med Bondage og?