fredag, desember 10, 2010

Opprop for wikileaks

Skriv gjerne på oppropet som støtter Wikileaks.

Men regn med å komme på svartelister i USA, som konkurrerer med Kina i å overvåke og kontrollere dissidenter og demokratiske krefter.

"The vicious intimidation campaign against WikiLeaks is a dangerous attack on freedom of expression and the press. Top US politicians have branded WikiLeaks a terrorist organization, and urged corporations to shut it down. Commentators have even suggested assassinating its staff.

Whatever we think of WikiLeaks, legal experts say it has likely broken no laws, and the group works with leading newspapers (NYT, Guardian, Spiegel) to carefully vet what it publishes - so far less than 1% of the cables leaked to it."

Det mest avslørende i denne debatten, er de krefter som nå er i sterk fremmarsj i USA, og som er totalt anti-demokratiske og totalitære. Det viser de også i fullt monn i sitt ønske om å gå for dødsstraff for lederskapet i Wikileaks.

Man kjenner lusa på gangen. Men verden sover ennå sin tornerosesøvn, til tross for alt. Dette handler om så mye mer enn offentliggjøringen av graderte dokumenter.

2 kommentarer:

Canute sa...

Ordet "imperialisme" er såpass misbrukt av makthippier og andre sekstiåtterske fjolsegutter at begrepet er brakt i vanry.

Likefullt så ER jo USA et imperium, som driver på slik imperier gjør.
Imperier bygger seg aldri sjøl, for DEN påstanden er renspikket kvasi-bruk av Adam Smiths lære om "den usynlige hånd".

Adam Smith advarte tvert i mot nettopp MOT mye av det vi i dag ser.
Dessverre leser ikke så mange hverken Adam Smith eller Karl Marx lenger (stort sett bare oss som gikk Handel og Kontorfag og hadde slikt i pensum) og lik bibelen brukes deres løsrevne sitater for alt de er verdt.

Canute sa...

Vi har jo datalagringsdirektivet også, som vil oppheve kildevernet og umuliggjøre all fremtidig kritisk journalistikk.

Sendte nettopp denne til Jensemanns facebookside:

Jeg vil bare at statsministeren skal vite at i det samme øyeblikk som han innfører datalagringsdirektivet uten folkeavstemming først, så vil jeg anse ham som en diktator, og anse hans regjering som en illegitim junta.

Dette fordi at Norge skal være et fritt land, og etter datalagringsdirektivet (uten folkeavstemming først) er ikke landet fritt lenger.

Noen få saker er helt greie å se på i svart-hvitt.

Dette er en sånn sak; det er befriende, klargjørende, og totalt.