torsdag, desember 02, 2010

Norsk eldreomsorg falitt!

Hvem lager mat og vasker opp på 10 minutter? Hjemmehjelper i Norge.

Offentlige tjenester er i ferd med å bli så reduserte i Norge, at det er flaut at vi ennå kaller oss for verdens beste land å leve i. Vi er rike på penger, men fattige på alt som betyr noe.

Stoppeklokkementalitet er et alvorlig tegn på at vi er konkurs opp i allt forbruket og all velstanden vår. Det økonomiske system er i total ubalanse, og de svakeste gruppene i samfunnet må betale for dette.

I mellomtiden snakkes det varmt om ressursallokering blant de folkevalgte. Problemet er at å flytte på de samme ressursene hit og dit ikke skaper mer ressurser.

Norge er et fattig land. Pengene våre er fiktive verdier, som i resten av verden. Men selv fiktive verdier kan realisere reelle verdier hvis de finnes.

Verdiskapningen i Norge er snart bare papirflytting. Og det kan vi hverken spise eller drikke.

Et annet viktig punkt: Offentlige tjenester kan aldri vise reell omsorg. Det kan bare mennesker. Forutsatt at de ikke er under hælen på stoppeklokka.

Gråt for vårt kalde og umenneskelige samfunn. Det blir nok langt verre før det blir bedre.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det gjør meg aldeles rasende å oppleve hvordan gamle mennesker blir behandlet som en verdiløs samfunnsbyrde. Faktum er at mange av dem rett og slett sulter ihjel under hjemmesykepleie. Hvis en person er dement men i stand til å bo hjemme, er det umulig for en overfladisk omsorg som hjemmesykepleie i tidspress, å sørge for at kunden får i seg mat. Det idiotiske opplegget er jo at sykepleieren spør om denne personen har spist, og kan godt få et ja selv om det ikke stemmer. Den som er dement er ofte rørete på slike detaljer og risikerer å sitte sulten til neste dag. Dette skjer under omsorgsordningen før tiden skal effektiviseres enda mer. Helt helt jævlig! Mine foreldre skal ikke utsettes for denne langsomme utfrysingen. De har gitt dette landet absolutt alt, og skal ha det godt og føle seg elsket og verdifulle. Var det ikke eldreomsorgen det skulle skinne av? For en grusom løgn! Våre selvopptatte og avstumpete politikere stiller ingen krav til seg selv hva angår skikkelighet og etterrettelighet, og vil heller twitre om sine egne meningsløsheter enn å innfri seriøse løfter de har gitt. En stor skam for den som måtte ha evne til å føle noe sånt.

Helge Samuelsen sa...

God kommentar, anonym!

Ja, det såkalte velferdssystemet har spilt falitt, og det beste noen kan gjøre nå er å innse at omsorg må man sikre privat, og alik at familier hjelper sine egne. Slik var det før, og slik må det bli når sosialismen har feilet. Man kan lure på hvor pengene blir av. Det offentliges løsninger er uansett under enhver kritikk.

Canute sa...

Og ALLE vet dette nå.

Alle som er "sjokkerte" og "rystede" og som posèrer som uvitende i media (ofte politikere) er skamløse hyklere.

All eldreomsorgens misery har vært velkjent lenge, iallefall siden 2000, antakeligvis før det også.

Å overflytte eierskapet til sjukeheimen fra kommunal sektor til selskap som Finlandia og Adecco vil ikke gi bedre eldreomsorg; det er uansett kommunene som sitter på pengeskrinet.

Samme logiske mekanisme slår inn i hjemmetjenesten: En arbeider klarer faktisk ikke å jobbe for to; ikke engang når kaksene pisker ham.

Anonym sa...

De eneste som er verdt noe i kommunistregjeringens øyne er
asylsøkere,dem som oppholder seg ulovlig i landet,utlandske kriminelle ,Mulla Krekar og seg selv.


SIGVE

Helge Samuelsen sa...

Det eneste som fungerer er faktisk at enkeltindividet har pengene selv, og kjøper tjenester. At noen skal fallby tjenester etter myndighetenes instruks, enten det er statlige, kommunale eller private - fungerer ikke.

For da er sparekniven alltid tilstede.